/i/Soruları Alayım

  1. 26.
    +1
    Pnp ekran kartı için GB mi önemli yoksa diğer etkenlerimj
    ···
    1. 1.
      0
      Panpa şu şekilde açıklayayım.

      Nvdia tarafından 1. rakam ekran kartını neslini (yeni veya eski olduğunu), 2. rakam ise Performansını anlatır. Mesela 960 vs 780 TI diye sorsalar sana performans olarak 780 TI daha güçlüdür. Ekran kartı almadan önce piyasadaki rakibi araştır. Nvdia ise AMD tarafındaki rakibi AMD ise Nvdia tarafındaki rakib kart modelini araştır. Ardından youtebeye "750 Tı vs R9 270" yaz mesela. Karşına onlarca test çıkacak o testlere görede karar verebilirsin.

      Amd tarafındanda aynı şekilde 1. rakam neslini 2.rakam performansını anlatır. Mesela bu şekilde kartları karşılaştırken az çok bir fikrin olabilir.

      GB önemlidir ama abartıldığı kadar değil yani. Yani eskiden pek bi önemsiz sayılırdı oyunlar pek bellek harcamıyordu ama şuanda yavaş yavaş bellek canavarı olmaya başladılar. ilerki yıllarda ne olur bilinmez. Mesela Shadow of mordor adlı oyun piyasadaki en bellek canavarı oyun. GTX 970 (1300 TL ORT) R9 290 (1000*1100 TL ORT) bu 2 kart shadow of mordor gibi oyunda karşı karşıya geldiğinde r9 290 970i yer yer yetişip geçiyor. Çünkü 970 3.5gb belleğe sahip r9 290 4gb belleğe sahip. Oyun bellekleri sömürünce performansı düşüyor haliyle 970 in. ilerki yıllarda böyle oyunlar çıkmayacağı ne malum ? Ama çıkacağıda belli değil yani. Ne olacağı belli olmaz ama biraz yüksek bellekli kartlar almak daha mantıklı gibi şu suralar. Tabi bundan önce testlere bakmak lazım ama belleği çok diyede saldırmayıp araştırmak lazım yani. Mesela 8gb-6gb bellekli kartlar 4K çözünürlüklü oyunlar için yapılmış kartlardır genellikle. 1K yani FULL HD oyun oynacaksan günümüzde 2gb bellek yeterli olur. Tabi hangi ayarlardada oynacağın önemli ama öncelikle "MODEL iSMi" kartın modelini öğren rakibini öğren testlerini izle ona göre karar ver
      ···
   tümünü göster