/i/Hayvanlar

  1. 126.
    +27 -1
    Omurgasinda zedelenme olan hayvani uyutmayi oneren veterinerin gecmisini gibeyim ben. Oyle huur cocuklarina kalma. Ozel veteriner kiliniklerinin cogu huur evladi. Varsa fakulteye gotur, ozellikle stajyer olanlar ilgilenir.
    Arka ayaklarinda sorun varsa muhtemelen tuvaletini tutamaz ama sorun degil. Fizik tedavi ile bu hayvanlar iyilesiyor bizzat sahit oldum defalarca. Buyuk bi sehirdeysen hayseve danis facebook uzerinden, onlrin kendi veteriner klinikleri oluyor oraya goster yol yordam gostersinler. En kotu ihtimal her gun egzersizlerini yaptir muhakkak iyilesecektir.
    Normal kliniklere goturme tekrar soyluyorum. Ben bu tarz cok hayvan buldum sokakta, kimisi son nefrsini kucagimda verdi, kimisi ise tekrar hayata tutunup sicak yuvalarina kavustular. Madem konu acildi anlatayim bir animi.
    huur evladinin birisi sokaktaki kediye tekme atmis daha el kadar. Amina kodumun cocuu ne istemis anlamadim. Vete goturdum, beli omurgasi kirik duzelse bile felc kalir dedi. Operasyona almamiz lazim dedi. Sirf para icin amk oglu. Neyse eve goturdum ayaklari tutmuyor ve aci cekiyor, yerde surunuyor. Misir nisastasi ve yumurta akini karistirdim, sargi bezine dokup kediyi mumyaladim belinden itibaren. Bacaklari dahil sardim, bi tek gotu ve cuku acikta kaldi. 2 hafta boyunca hic bi sekilde kirik uvzulari hareket etmedi, nihayet sonunda ayaga kalkti ve sekerek yurumeye basladi ama ustundeki mumya kalip gibi oldugu icin beceremedi. 3. Haftanin sonunda komple soktum, soktugumde tuyleri
    Mahvoldu, tirasladim temizleyip yikadim. Yurumesinde bozukluk kaldi ama atlama ziplama kosma herseyi yapiyordu. Saglam bir aile bulup verdim. Bu amina soktugumun insanlari olsa yapmam bunu cunku bu hayvanlar karsiliksiz seviyor, ne ise o. Sizden yardim dilerken o bakislari herseyi anlatiyor. Benim hayvanlara karsi vicdanim var ama insanlara pek yok. Yilanin basi biziz amk.
    ···
   tümünü göster