/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    benim de zamanında düşündüğüm bir düşünce yapısıydı bahsettiğin.

    Bence bir tanrının varlığı hiçbir zaman ispatlanamaz, aynı şekilde olmadığı da ispatlanamaz. Sadece inanç kısmına kalır bazı şeyler. Ayrıca inanç dediğin şey vizyonsuz ateistlerin bahsettiği gibi kaçınılması gereken veya kötü, aptalca birşey değil. En basitinden şizofren olmadığına ve herşeyi kendi kafanda yaşamadığına inanarak bu tartışmaları kafanda kurmaya başlıyorsun.
    Yani, evet. Bilimde de inanç vardır. Körü körüne değildir, desteksiz değildir ama vardır. Schrödinger'in kedisi aynı anda hem canlı hem ölüdür mesela, bazı şeyler gözlemlenene kadar belirsizdir. Ben tarihi de öyle görüyorum.

    Ayrıca, mükemmel olduğumuza, mükemmel bir sistemin içerisinde olduğumuzu da kabul etmiyorum. Bir sürü problem var, hiçbir şey ideal değil. Mesela dünya yörüngesinden çıktığında insan yaşdıbının devam edemeyeceği, var olamayacağı gerçek değil. Ve de insanın mükemmel olduğu da göreceli bir önerme. Kesinlikle insan mükemmellikten uzakta. Çelimsiz bedenler içerisinde bilinç geliştiren doğumu daha evrene göre dün gerçekleşmiş olan değersiz yaratıklarız.
    Dinler ve diğer düşünce gurupları hep en bencil düşünceden ortaya çıkmışlar; insan en akıllı yaratık, en üstünü, insanlar en önemlisi.
    Hayır, kesinlikle hayır. insan bencilliğini bir kenara koymalı felsefe ve iç sorgulama yaparken.

    not: konsantre olamıyorum çok fazla, toparlayamadım yazımı.
    cosmos: a space odyssey 'i izlemediysen kesinlikle izle.

    ve aynı yoldan geçmiş biri olarak; Ne yaparsan yap emin olamayacaksın, asıl olay bununla yaşamayı öğrenmek.
    ···
   tümünü göster