/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    bu huur çocuğunun söylediği şey ''pascal's wager'' dır.

    peki dostum ya senin inandığın Allah, Zeus değilse... o zaman ne yapacaksın. ya senin inandığın yüzlerce tanrıdan biriyse ?

    devamı alıntı...

    --spoiler--
    "tanrı yoksa ben bi şey kaybetmem"

    nah kaybetmezsin.. tövbe tövbeee.. adamı söyletiyorlar. neyse sakin devam edelim. öncelikle ortaya bi koşul koyuyorsun, "diyelim ki tanrı yok" diyorsun, o zaman cümlenin devdıbını tanrının olmadığı ön koşuluna göre getirmekle yükümlüsün. eğer tanrı yoksa o zaman senin sahip olabileceğin en büyük ve en değerli şey bu hayatındır. sahip olacağın her şeyi kapsayan ve hatta aslında sahip olduğun tek şey. mal varlığın da, düşüncelerin de, kişilliğin de ama her şeyin bu hayatının içindedir. bu bir..

    ama işte dindarın zihni bu noktada patlar ve cümlenin devamı şöyle gelir, sonsuz hayat yanında elli altmış sene ne ki.. sonsuz hayat için neden bu önemsiz hayatı riske atayım. lan olm, hani koşul koymuştun, hani tanrı yok diyelim demiştin, o zaman sonsuz hayat yok demek zorunda değil misin.. yani sonsuz hayat yoksa niye bu hayatı sonsuz ahiret hayatıyla kıyaslıyorsun..

    çünkü dindar bi türlü tanrının ve ahiretin yokluğu olasılığını kafasında canlandıramıyor. harbiden tanrının ve ahiretin olmadığını bi anlığına (kendi kurduğu cümlenin hatrına) hayal edebilse o zaman bu koşul sonunda "bi şey kaybetmem" dediği şeyin zaten kaybedebileceği en büyük şey olduğunun farkına varacak. seni sen yapan her şey bu önemsiz dediğin hayat güzelim bunu anlasana yahu..

    bak mesela ben diyorum, eğer tanrı varsa ve bu tanrı da sizin allah'ınızsa, ve bu allah da kendisine inanmayanlara sonsuza dek işkence edecek karakterde bi tanrıysa tamam sıçtım o zaman doğru. ama eğer yoksa o zaman da dindarlar tek sahip oldukları şeyi, bu elli altmış seneyi yanlış bi inanç uğruna heba etmiş olacaklar.

    --spoiler--
    ···
   tümünü göster