/i/İnanç

İnanç
  1. 126.
    -2
    Amk malı biz de müslümanız ama gidip taşın altında arayın demiyoruz Allah'ı.Yaptığınız yanlış ortaya adam akıllı argümanlar sunun.

    Ben sana çantanın içinde kitap olduğunu söylesem çıkartıp gösteririm ama sen çantanın içinde kitabın olmadığını söylüyorsan bütün her yerine bakıp olmadığını ispatlaman lazım diyor. Burada çanta evren kitap yaratıcı olarak gösteriliyor.
    Yani dolaylı yoldan diyor ki bir yaratıcının olmadığını ispatlayamazsın, çünkü evrenin her yerine bakman lazım.E akıl yoksunu o zaman sen de evrenin bir yerlerinde Allah'ın olduğunu söylüyorsun.Örnek verirken biraz mantıklı örnek verilmeli.

    Müslümanlar olarak böyle konuştuğumuz sürece müslümanlık bilimsellikten uzak yobazlık olarak tanımlanacak. Akıla mantığa uymuyor olarak algılanacak.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Sizin algı kapasiteniz kendiniz gibi olan insanlarla konuştukça azalmış galiba. At gözlüklerinizi (varsa) çıkarın. Kitap örneğinde "bir şeyin yok denmesi için "Ben görmüyorum ama" yetersiz bir sav" denmiş. Burda EN baştaki yazıyı oku. Kim başlattı konuyu "Yaptığınız yanlış ortaya adam akıllı argümanlar sunun." sözünü en baştaki aptal argüman için desene dinini vs. bir tarafa bırakarak eğri ol doğru konuş. Kim aptalca argüman sudu. "allah varsa hadi bana gösterin" diyen kimse ona de bunları.

      Ve bilimden dem vuranlar için. "Dediğin çok yanlış", "Mantıksız konuşuyorsun" gibi sözler artık bilimde tarih oldu. Kimse kimsenin fikrine "Ay çok saçma" diyerek "GEÇiŞTiREMEZ", YANLIŞLAMASI LAZIM. Ne kadar "Aptalca" olsa dahi bilimsel platformda "Yanlışlaması" lazım

      Ve özellikle ukala çok bilşmiş edip, aşağılamalı sözlerden kendini muaf sanan. Yoksunlar için: Siz birine yobaz dediğiniz zaman kendi yobazlığınızı zor farkedersiniz. Tıpkı pskolojik rahatsızlığı olduğu halde bunu kabul etmeyen akıl hastalığı olan insanların tedavisinin çok zor olduğu gibi. insanlara yukardan bakıp. Yobaz müslümanlar, bağnazlar, at gözlüklü, örümcek beyinliler. Derseniz. Herşey açıkça sizin aleyhinize parlar!
      ···
    2. 2.
      -2
      Bir tek kendini mükkemel müslüman sanan birisinin sözleri. Allah yardımcın olsun. inşallah bana ithaf ettiğin at gözlüklerini sen çıkarırsın bir gün ve böyle tartışma ortamlarında katıksız bir müslüman olarak veya katıksız bir ateist olarak değil, nötr,tarafsız birisi olarak bakıp, tarafsızca yorumlamayı başarırsınız.

      Daha da entry girmem, cevap hakkı doğrucak yanıt vermeden yazarsanız sevinirim.
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      Fingers, verdiğim örnekten bu sonucu çıkardın ya helal olsun zoru başarmışsın. Beyni olmayan insanlara bir şey anlatamayacağımı yillar önce anlamıştım. Neyse boşver. ileride evrenin her yerinde Allahı ararsın artık
      ···
    4. 4.
      -1
      Senin yanlış yaptığını söyleyen biri ya mükemmel olmalı (Namaz kılın diyorsun ama sen şunu bunu yapıyorsun) ya da mükemmel olduğunu sanmalı (Sen bana bunları diyorsun sen kendini mükemmel mi sanıyorsun). Ama bilmelisiniz ki eğri oturup doğru konuşmak diye birşey var. Olmasaydı sende buraya yazamazdın

      Konuya gelince Ben sana at gözlüğün var demedim ama sen dedin

      taraflı olduğumu iddia ettin ben sana taraflısın demedim. Tutup "Yaptığınız yanlış ortaya adam akıllı argümanlar sunun." sözünü en baştaki "allah varsa hadi bana gösterin" dememeni SAHTEKARLIK ve ya TARAF TUTMA olarak isimlendirebilirdim ama yapmadım. Desene hadi dedim, niye demiyorsun dedim. Hiç bir itham yok.

      Bu da cevap hakkı doğmadan yazdığım bir cevap. Çünkü cevap vermek zorundasın! Millet sahtakarı, taraflıyı, kendini bir halt sanan ona buna yobaz diyip kendi yobaz olanları ayırt etmeli. (Burda da itham yok, şüphe var)

      Ve Elhamdülillah Müslümanım. Şimdi bu sözüm üzerine önyargıda bulunan çıkarsa. HiÇ ŞAŞIRMAM.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster