/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    Selam inci Sözlük ahalisi,

    Arada sırada siteye girip entry yazarım. Yazdıklarım ilgi çekmiş olduğundan tanrı üzerine düşünme yapılırken yapılan bir hatadan bahsedeyim.

    Önceki entryi okumak için :

    (bkz: tanrının varlığı üzerine bir düşünme 2)

    Biz insanlar bir şeyi sorgularken, araştırırken vs. onu bizimle aynı şartlardaymış gibi düşünürüz. işte bu durum bizi tanrıyı anlamamız konusunda büyük yanılgılara sürüklüyor.

    Küçükken tanrının nasıl göründüğünü, nerede yaşadığını düşünürdünüz değil mi ? işte bu hatalı düşünme şeklinin hayatımıza ilk yansıması buydu. Halbuki tanrının ne şekli vardır ne de tanrı bir yerde bulunmaktadır. Tanrı bizden çok farklı bir varlıktır. Hayallerimizdeki gibi maddi varlık değil aksine maddi olmayan bir varlıktır.

    Tanrının nasıl maddi bir varlık olmadığını merak ediyorsanız yukarıda verdiğim başlığa tıklayın. Herkesin anlayabileceği düzeyde anlatmaya çalıştım.

    Bu yaşa kadar bunu anlayamamış beyinler tanrıyı neden göremiyoruz, tanrı neden bize kendisini göstermiyor, tanrı geleceği bilemez, tanrı nerededir gibi saçma sorular sormaya devam ediyorlar. Sorgularken bu faktörü unutmayın ahali.
    ···
   tümünü göster