/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3
    Bir de günümüzdeki her müslümanın bi mezhebi vardır, oysa Allah kuranda apaçık şekilde mezheplerle ilgili, dinde parçalanmalarla ilgili şöyle der:

    23:53 Fakat, onlar islerini çesitli kitaplara ayirdilar. Her grup kendi yaninda bulunandan hosnut...

    30:32 O dinlerini parça parça eden ve kendileri de değişik gruplara ayrılanlardan (olmayın). Her grup kendi yanında olanla sevinmektedir.

    19:37 (isâ hakkında) kendi aralarında gruplaşanlar görüş ayrılığına düştüler. Artık o büyük güne şahit olacak o inkarcıların vay hâline !

    3:103 ALLAH'ın ipine topluca sımsıkı sarılın; ayrılığa düşmeyin...

    Allah apaçık şekilde dinde parçalanmamızı istemiyor. Fakat insanımız ve bizler çoğu şeye körü körüne inanıyoruz. Çoğu şeyi sorgulamadan. Bak ama Allah bununla ilgili ne diyor: "Hakkında bilgin bulunmayan birşeye inanıp ardına körü körüne düşme, çünkü işitme, görme duyusu ve beyin, hepsi ondan sorumludur".

    Şuan diyanet başkanlıgımız ve insanlarımızın kuranla bir alakası oldugunu dusunuyor musunuz hâlâ? Müslümanların çoğu geçmiş zamanda yaşayan evliyaların şeyhlerin hükümlerini din diye uyguluyor. Ve bu müslümanlar o kadar aptallaştırılmış ki kitabı arapça hiçbirşey anlamadan okudugunda sevap kazandıklarını sanıyorlar. Tekerleme gibi subhanallah subhanallah subhanallah diyince gunahlarının silindigini yahut sevap kazandıgını sanıyor. Olum aklım almıyor, insan nasıl bu kadar aptal olabilir ya? Gelin Allah ın evliyalar ve onlar gibi din adamları hakkında ve herşeyi körü körüne inanan insanlar hakkında apaçık sunduğu ayetleri göstereyim şimdi size:

    Çoğumuz bilir bunu, dilden dile anlatılmıştır. Falanca evliya hadis veya allahın vahyi diye insanlara bildirmiş ve bütün inanan insanlar da bunu yemiş. Cehennemde günahlarınız bitene kadar yanarsınız ve ardından cennet e gidersiniz yalanı. Oysa Allah apaçık şekilde kuranda cennetin de, cehennemin de ebedi olduğunu söyler. Ve bu yalanı söyleyenlerle ilgili Allah ın ayetini yazayım size:

    3:24 Çünkü onlar, "Cehennem sayılı birkaç günün dışında bize dokunmayacak," dediler. Uydurdukları şeyler onları dinlerinde böylece yanıltmıştır.

    2:80 "Sayılı birkaç gün dışında ateş bize değmeyecek," dediler. De ki: "Allah'tan böyle bir söz mü aldınız ki Allah verdiği sözden dönmez yoksa Allah adına bilmediğiniz bir şeyi mi söylüyorsunuz?"

    ---

    2:170 Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun," dense, "Hayır, biz atalarımızın izlediği yolu izleriz," derler. Peki, ataları bir şey düşünemeyen ve doğru yolu bulamayan kimseler olsalar da mı?!
    2:171 inkarcıların durumu, sözleri ancak bağırma ve çağırma biçiminde algılayarak (anlamadan) tekrarlayan kişi gibidir. Sağır, dilsiz ve kördürler; düşünmezler.

    2:78 Aralarında ümmiler var ki kuruntu ve söylentilerin dışında kitabı bilmezler; bildiklerini zannederler.

    7:3 Rabbinizden size indirileni izleyin, O'ndan başkalarını dost edinerek izlemeyin. Ne kadar az öğüt alıyorsunuz!(Burdaki dost kelimesi kuran da"evliya" diye geçer)

    7:28 Herhangi bir kötü şey işledikleri zaman, "Atalarımızı böyle yapar bulduk; Allah da bize öyle emretti," derler. De ki: "Allah kötü bir şeyi emretmez. Allah hakkında nasıl olur da bilmediklerinizi söylersiniz?"

    7:30 Bir grubu doğru yola iletti, bir grup da sapıklığı hakketti. Onlar, şeytanları Allah'tan başka dostlar edindiler ama kendilerini doğru yolda sanıyorlar.

    10:59 De ki: "ALLAH'ın size indirdiği rızıkların bir kısmını helal, bir kısmını da haram ettiğinizi görmez misiniz?" De ki: "ALLAH mı size izin verdi, yoksa ALLAH'a iftira mı ediyorsunuz?"

    29:41 Allah'ın dışında edindikleri velilerin örneği, bir ev edinen dişi örümceğin örneğine benzer. Gerçek şu ki, evlerin en çürüğü (en az güvenilir olanı) dişi örümceğin evidir, keşke bilselerdi.

    29:68 Yalan uydurup Allah'a yakıştırandan ve kendisine gelen gerçeği yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Kafirler için cehennemde bir yer yok mu?

    2:79 Yazıklar olsun o kişilere ki, Kitap'ı kendi elleriyle yazarlar da sonra onunla basit bir karşılık satın alsınlar diye, "işte bu, Allah katındandır" derler. Vay haline onların ellerinin yazdıkları yüzünden! Vay haline onların kazanıp durdukları yüzünden!

    16:116 Dillerinizin yalan yere nitelendirmesinden ötürü "Bu helaldir, bu haramdır" demeyin. Böylece ALLAH'a yalan yakıştırmış olursunuz. ALLAH'a yalan yakıştıranlar başarıya ulaşamazlar.

    ve daha bunun gibi nice ayetler...
    Beyler yazı çok uzadı son bikaç hamlemi yapıp bilimi destekleyen ayetleri yazacam.

    Hepimiz biliriz, bütün müslümanlar hz. muhafazid i diğer bütün peygamberlerden ayırır, aleviler hz. ali yi, hristiyanlar ise isa yı

    Allah ın bununla ilgili ayetini açıklayayım şimdi size:

    "2:285 Elçi, Rabbinden kendisine indirilene inandı, inananlar da... Hepsi, Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve elçilerine inanırlar: "Elçilerinin hiçbirisi arasında ayırım yapmayız." Derler ki: "işittik ve uyduk. Rabbimiz bizi bağışla; dönüş sanadır."

    2:136 "Allah'a, bize indirilene, ibrahim, ismail, ishak, Yakub ve torunlarına indirilenlere, Musa'ya, isa'ya verilene ve tüm peygamberlere Rab'leri tarafından verilenlere inandık. Onların hiçbiri arasında ayırım yapmayız. Biz sadece O'na teslim olanlarız," deyiniz.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster