/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Aklıma gelmişken müslümanların yahudi veya hristiyanların cennete gidemeyeceği iddiasına değineyim. ilgili ayetler ile:

    2:111 "Yahudi veya Hıristiyanlardan başkası cennete giremez," dediler. Bu, onların kuruntusudur. De ki: "Doğru sözlüler iseniz delilinizi getirin."

    2:62 inananlar, Yahudiler, Hıristiyanlar ve diğer dinlerden her kim: Allah'a ve ahirete inanır ve erdemli bir hayat sürdürürse, onların ödülleri Rab'leri katındadır. Onlar için korku ve üzüntü yoktur.

    ---

    36:60 Ey Adem'in çocukları, şeytana tapmayacağınıza dair sizden söz almamış mıydım? O sizin açık düşmanınızdır
    36:61 Bana kulluk edin. Bu en doğru yoldur.
    36:62 Buna rağmen o, sizden bir çok nesilleri saptırdı. Hiç aklınızı kullanmaz mıydınız?

    ---

    7:172 Rabbin, Adem oğullarının bellerinden soylarını çıkarırken onları kendi kendilerine tanık tutar: "Ben, Rabbiniz değil miyim?" "Evet, tanıklık ediyoruz," derler. Böylece diriliş günü, "Biz bundan habersizdik," diyemezsiniz.
    7:173 Yahut, "Atalarımız önceden ortak koştu ve biz de onlardan sonra gelen soylarıyız, bizi bidat ve hurafelere dalanlardan dolayı mı yok edeceksin," diyemezsiniz.
    7:174 Ayetleri böyle açıklıyoruz ki (bize) dönebilsinler.
    ···
    1. 1.
      0
      2:111 ayetinin konuyla ilgisi yok
      2:62 ayetinde Musa aleyhisselam zamanındaki yahudiler var ayetin öncesi ve sonrasında, cımbızlama
      36:60-62 ayetlerinin konuyla ilgisi yok
      Aynı şekilde 7:172-174 ayetlerinin de konuyla ilgisi yok. Ajan mısın mk bini
      ···
    2. 2.
      -1
      Valla şu yorumunla daha çok imanımı arttırıyorsun hacı. Öncelikle nasıl tartışma yapılacağını, yapılırken takıncağın üsluptan bi habersin.

      BAkara 171: inkarcıların durumu, sözleri ancak bağırma ve çağırma biçiminde algılayarak (anlamadan) tekrarlayan kişi gibidir. Sağır, dilsiz ve kördürler; düşünmezler.

      Türklerin bi sözü vardır bilir misin? "Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" belki böylece daha iyi anlarsın yazdığım ayetleri.

      Allah boşuna demiyor:
      2:269 ... Akıl sahiplerinden başkası öğüt almaz.
      ···
      1. 1.
        0
        Cevap mı bu sen bilmiyorsun ben biliyorum demek cevap mı?
        2:111 ayeti "sadece yahudi ve hristiyanlar cennete gircek" diyenlere bir uyarı değil mi? Yani dediklerini yanlışlamak. Konuyla ilgisini açıkla. Deli gibi kuyuya taş atmakla olmuyor.
        Ve gayet güzel tartışma yapıyorum
        Bak bunu yazmıyorum:
        "BAkara 171: inkarcıların durumu, sözleri ancak bağırma ve çağırma biçiminde algılayarak (anlamadan) tekrarlayan kişi gibidir. Sağır, dilsiz ve kördürler; düşünmezler."

        Yine aynı şey
        "Allah boşuna demiyor:
        2:269 ... Akıl sahiplerinden başkası öğüt almaz."
        Ne demek sen bilmiyorsun ben biliyorum. Sen böyle mi TARTIŞMA yapıyorsun. Bu mu tartışma. Sen düşünemiyorsun, dediğin yanlış işte hıh diyerek mi tartışma yapıyorsun. AJAN MISIN ULAN

        2:62 ayetinde Musa aleyhisselam anlatılıyor açıkça cımbızlıyorsun ayetleri
        36:60-62 ayetleri Allah'ın emrine uymayan şeytana uyanlara denmemişte, kime denmiş? Yoksa onu yazarak. Hııh işte siz şeytana uyuyorsunuz diyerek mi TARTIŞMA YAPIYORSUN AJAN MISIN ULAN
        Son yazdığın ayetlerde ben doğruyum siz yanlışsınız tavrında bu da tartışma değil. KeEndi gibi düşünmeyenleri Kur'anı kullanarak kötülemek. Sebebini ise hiç açıklamadan

        Açıkça: SAHKETARKLI ve yahut AJANLIK ve yahut APTALLIK ve yahut TROLLÜK ve yahut iSLAMOFOBi ve yahut başka şey
        ···
      2. 2.
        -1
        Hayır arkadaşım, senin takındığın üsluba göre cevap verdim sadece olay bu. Bu kadar atarlanmana gerek yoktu, biraz düşünmen yeter.
        ···
      3. 3.
        0
        Benim takındığım uslüpta sıkıntı ne mk malı sen önce yanlışlarını düzelt. Cımbızlama yapıyorsun, diğer ayetlerin alakası nerde. Üstelik bu yazdıklarını benden önce yazmışın. Kıvırma cevap ver

        Takındığım uslüpta ne var. Madde madde izah ediyorum ne var yani
        Alakasız görünen ayetlerin ilgi alakalarını açıklamak ZORUNDASIN deli gibi kuyuya taş atma
        Cımbızladığın ayet hakkkında ne düşünüyorsun

        Hadi gevezelik etmeden cevap ver.
        ···
      4. 4.
        0
        Hâlâ insan gibi konuşamıyosun ama ben seni insan yerine koyup adam akıllı cevap vereceğim sana.
        Bak şimdi güzel kardeşim, tek tek cevap vereyim sadece mantığını kullanarak cevap ver bana.

        2:111 "Yahudi veya Hıristiyanlardan başkası cennete giremez," dediler. Bu, onların kuruntusudur. De ki: "Doğru sözlüler iseniz delilinizi getirin."
        Buna konuyla bi ilgisi yok diyosun değil mi? Allah apaçık şekilde o zamanki yahudi ve hristiyanların kendi dinleri için öyle birşey söylediklerini söylüyor. Ve bunun onlar için bir kuruntu olduğunu söylüyor. Şimdi ki müslümanların onlardan farkı ne? Onlar da kendi dinleri için demiyor mu müslüman harici hiçkimse cennete gidemez diye?

        2:62 inananlar, Yahudiler, Hıristiyanlar ve diğer dinlerden her kim: Allah'a ve ahirete inanır ve erdemli bir hayat sürdürürse, onların ödülleri Rab'leri katındadır. Onlar için korku ve üzüntü yoktur.
        Bunun nesini cımbızlamışım ben arkadaşım? Allah apaçık şekilde diyor hangi dinde olurlarsa olsun kim Allah'a inanır, ahirete inanır ve ERDEMLi bir yaşam sürürse onların ödülleri rableri katındandır diyor.
        Erdemli insanların ne olduğunu bilmiyor isen aç kuran ı bütün olarak oku. Erdemli olarak yaşamazsan günde 40 rekat 40 yıl namaz kıl gene kurtaramaz o duaların senin.

        Diğer ayetlerin konuyla bi ilgisi yok zaten, o yüzden aralarına tire (-) koydum. O ayetlerde söylemek istediğim Allah'ın insanları uyardığı ve bu mesajdan sonra öbür dünyada mazaretleri kabul etmeyeceğini söylüyorum
        ···
      5. 5.
        0
        En başta
        "Valla şu yorumunla daha çok imanımı arttırıyorsun hacı. Öncelikle nasıl tartışma yapılacağını, yapılırken takıncağın üsluptan bi habersin." Başlamışsın çok insan gibi konuşmuşsun bir de yüzsüz yüzsüz bana suç atıyorsun.

        "Şimdi ki müslümanların onlardan farkı ne? Onlar da kendi dinleri için demiyor mu müslüman harici hiçkimse cennete gidemez diye?" Böyle saçma kıyas yok. Allah Hristiyanlar için Yahudiler için demişse ve sen durumu Müslümanlar için BENZETiYORSAN napalım. Kuran sadece BENZiYOR iŞTE ile açıklanmaz. Kuranı kendi ANLAYIŞIN ile anlatma. Çünkü orda Hristiyan ve Yahudilerin kendi dinlerinden başkasını kabul etmemesi diğer bütün insanlara atfedilemez hemen, sadece 2 dinin üyeleri "Bizim dinimizden başkası cennete giremez" demesi ile o söz bütün insanlar için yanlış olmayacak. Bu delil değil, varsayım senin ALGIN

        Tekrar diyim oku iyice:
        "2:62 ayetinde Musa aleyhisselam anlatılıyor açıkça cımbızlıyorsun ayetleri"
        Musa aleyhisselam zamanı anlatılırken o insanlara denilen bugünki için denmez nitekim, o zaman tabi oldukları Musa Aleyhisselam'dı şimdi kimin ümmetleri muhafazid -sallalahüaleyhivesellem-

        Buyur
        "Hani, "Ey Mûsâ! Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız. O halde, bizim için Rabbine yalvar da, o bize yerden biten sebze, kabak, sarımsak, mercimek, soğan versin" demiştiniz. O da size, "iyi olanı düşük olanla değiştirmek mi istiyorsunuz? Öyle ise inin şehre! istedikleriniz orada var" demişti. Böylece zillet ve yoksulluk onları kapladı. Onlar, Allah'ın gazabına uğradılar. Bunun sebebi, onların; Allah'ın âyetlerini inkâr ediyor, peygamberleri de haksız yere öldürüyor olmaları idi. Bütün bunların sebebi ise, isyan etmek ve aşırı gitmekte oluşlarıydı."

        "Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükafat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır" (diye hükmedilmiştir)."

        "Hani, (Tevrat ile amel edeceğinize dair) sizden sağlam bir söz almış, Tûr dağını da tepenize dikmiş ve "Sakınasınız diye, size verdiğimiz Kitab'ı sıkı tutun, onun içindekileri düşünün (gafil olmayın)" demiştik."

        ilki 2. surenin 61. ayeti diğeri 2. surenin 62. ayeti diğeri 2. surenin 63. ayeti Diyanet mealleri

        Cımbızladığın delillendi!
        Tümünü Göster
        ···
      6. diğerleri 3
   tümünü göster