/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    54:1 Saat (dünyanın sonu) yaklaştı ve ay yarıldı.

    Olm ne alaka şimdi muhafazid in ayı yarması ile bu ayet? Allah kıyametin kopacağı vakit ayın yarıldığını apaçık şekilde söylüyor cidden bunu nasıl açık şekilde anlayamıyosunuz ya?

    Ayrıca hükmü yalnızca Allah verebilir, ne demek şimdi kuran da verilmeyen hükümlerde hadislere bakılır?

    Yusuf 40: 'O'ndan başka taptıklarınız, sizin ve atalarınızın uydurduğu isimlerden ibarettir. ALLAH onlara her hangi bir güç vermemiştir. Hüküm, ancak ALLAH'ındır. Yalnızca kendisine kulluk etmenizi emretmiştir. Dosdoğru din işte budur. Ne var ki halkın çoğu bunu bilmiyor.'
    ···
    1. 1.
      0
      "Yüzlerinin ateşte bir yandan bir yana döndürüleceği gün, "Keşke Allah'a ve Resül'e itaat edeydik" diyecekler."

      Ahzap suresi 66. ayet Diyanet meali

      Öncesinde miras hukukundan bahsedilerek;
      "işte bu (hükümler) Allah'ın koyduğu sınırlarıdır. Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. işte bu büyük başarıdır." Nisa suresi 13. Ayet, Diyanet meali

      "Kim de Allah'a ve Peygamberine isyan eder ve onun koyduğu sınırları aşarsa, Allah onu ebedi kalacağı cehennem ateşine sokar. Onun için alçaltıcı bir azap vardır." Nisa suresi 14. Ayet, Diyanet meali

      Öncesinde cihattan bahsederek;
      "Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygamber'e itaat edin. Amellerinizi boşa çıkarmayın." muhafazid Suresi 33. Ayet, Diyanet meali.

      Öncesinde galiba münafıklardan bahsederek, son Ayetin son cümlesine dikkat et;
      "Kim peygambere itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse (bilsin ki) biz seni onlara bekçi göndermedik."

      "Sana "baş üstüne" derler. Fakat senin yanından çıktıklarında, içlerinden bir takımı, geceleyin; (senin gündüz) söylediklerinin aksini kurarlar. Allah onların geceleyin kurduklarını yazmaktadır. Sen onlara aldırma. Allah'a tevekkül et. Vekil olarak Allah yeter."

      "Hâlâ Kur'an'ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı."

      "Kendilerine güvenlik (barış) veya korku (savaş) ile ilgili bir haber geldiğinde onu yayarlar. Halbuki onu peygambere ve içlerinden yetki sahibi kimselere zütürselerdi, elbette bunlardan, onu değerlendirip sonuç (hüküm) çıkarabilecek nitelikte olanları onu anlayıp bilirlerdi. Allah'ın size lütfu ve merhameti olmasaydı, pek azınız hariç, muhakkak şeytana uyardınız." Nisa Suresi 80-83. Ayetler, Diyanet meali

      "Senden önce de ancak, kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun."

      "(O peygamberleri) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. insanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur'an'ı indirdik." Nahl Suresi 43-44. Ayetler, Diyanet meali

      Ayet açık(Allah bilir) apaçık belgeler açıklanması için Peygambere gönderilmiş. Ne demek düşün bakalım. Apaçık demek açıklanmıycak demek mi, düşün bakalım. Tebliğ diyerek kıvırma, açıklamak tebliğden daha çok bir şeydir.

      Sadece tebliğ mi? itaat ne demek. Peygamber efendimizin -sallallahüaleyhivesellem- basit bir insan olduğunu söylüyorsan Kur'anı kerimde ne işi var sadece "Allah'a itaat" denseydi?
      Tümünü Göster
      ···
    2. 2.
      +1
      iyi dinle şimdi panpa. Ben de katılıyorum sana. Evet hem Allah a hem de peygambere uymamız gerekiyor. Çünkü peygambere uymak Allah'a uymak gibidir değil mi?
      Peki peygamberin görevi ve yaptığı ne ki ona uyuyoruz? Kurana soralım bu soruyu:

      3:144 muhafazid, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir...
      NAHL Suresi 35. Ayet
      Ortak koşanlar, ALLAH dilemeseydi ne biz, ne de atalarımız O'ndan başka bir şeye tapmaz ve O'nun haram ettiğinden başkasını da haram kılmazdık. Kendilerinden öncekiler de böyle davranmıştı. ELÇiNiN AÇIKÇA BiLDiRMEKTEN BAŞKA BiR GÖREVi Mi VAR?

      38:65 De ki, "Ben sadece bir uyarıcıyım. Tek ve Egemen olan Allah'tan başka bir tanrı yoktur."

      7:184 Düşünmezler mi? Arkadaşlarında hiçbir delilik yoktur. O, ancak apaçık bir uyarıcıdır.

      ikimizde gayet açıkça anlayabiliyoruz değil mi? Elçinin görevi açıkça mesajı bize bildirmek. Ve sadece Allah ın vahyettiği ayetleri bize söylemek. Hz. muhafazid kuran a ek olarak birşey söyleyemez. Çünkü Allah hiçbirşeyi ekgib bırakmadığını söylüyor. Fakat insanlar kuran dışında başka sözlerde eklenmesini istemiş hep kuran'a. Bak Allah bunun için ne diyor güzel panpam

      isra 73: Başka bir şeyi uydurup bize yakıştırman için nerdeyse seni sana vahyettiğimizden ayırıp saptıracaklardı. i̇şte o zaman seni dost edineceklerdi.

      75:16 Onu aceleye getirip dilini oynatma.
      75:17 Onu toplamak da okutmak da bize düşer.
      75:18 Biz onu okuduğumuz zaman, onun okunuşunu izle.
      75:19 Sonra, onu açıklamak da bizim görevimizdir.

      O'ndan başka taptıklarınız, sizin ve atalarınızın uydurduğu isimlerden ibarettir. ALLAH onlara her hangi bir güç vermemiştir. HÜKÜM, ANCAK ALLAH'INDIR. Yalnızca kendisine kulluk etmenizi emretmiştir. Dosdoğru din işte budur. Ne var ki halkın çoğu bunu bilmiyor.'

      Anladın mı panpa? Hüküm sadece Allah'ın. Onu toplatıp açıklamakta sadece Allah'a ait.

      39:33 KESiNLiKLE DiN SADECE ALLAH'A AiTTiR. O'nun dışındakileri dost olarak edinenler, 'Onlar bizi ALLAH'a daha fazla yaklaştırsın diye biz onlara tapıyoruz.' (derler). Ayrılığa düştükleri bu konuda onların arasında ALLAH karar verecektir. ALLAH kuşkusuz, yalancıları ve nankörleri doğru yola iletmez.
      Not: bu ayetteki dost kelimesi de arapçada evliya diye geçer.
      ···
   tümünü göster