/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +69 -18
    Açıklıyorum.

    Dur hele ateist kardeşim önce bi soluklan, bi nefes al. Direkt önyargılarınla beni karalamaya çalışma.

    Müslümanlığın şuan saçmalıklarla dolu olduğunun ben de farkındayım. Ben de daha önce ateisttim fakat gerçekleri gördükten sonra monoteist kuran müslümanı oldum. Yani hadisleri, evliyaları, şeyhi onu bunu kuran dışı herşeyi reddettim. Çünkü kuranda herşey mantık çerçevesindedir ve dini tahrip eden, din adına uydurmalar ekleyen gene müslümanlardır.

    Allah kuran da boşuna demiyor;

    Tevbe 97: Araplar inkarcılıkta ve ikiyüzlülükte en aşırıdırlar. ALLAH'ın elçisine indirdiğini tanımamaya da en yakındırlar. ALLAH Bilendir, Bilgedir.

    Evrim konusuna giriyorum şimdi, bütün önyargılarınızı kırın ve sadece düşünmek için dinleyin, illa ki inanın demiyorum size. Ben size düşüncemi söyleyeyim sonra siz ister inkar edin ister inanın.

    Başlıyorum.

    1.) Bakara 30: Efendin, meleklere şöyle demişti: “Yeryüzüne bir halife yerleştireceğim.” melekler de: “Orada bozgunculuk yapacak, kan akıtacak birisini mi yerleştireceksin? Halbuki biz seni överek yüceltiyor ve mutlak otoriteni onaylıyoruz“ dediler. “Bilmediğinizi Ben bilirim“ dedi.

    Yeryüzüne bir halife yerleştireceğim diyor Tanrı. Peki halife nin kelime anlamı nedir bi ona bakalım. Daha iyi anlayalım olayı.

    http://www.etimolojiturkce.com/

    Girin şu etimoloji sitesine, "halife" yazın ve search yapın. Anldıbını şöyle göreceksiniz: "birinin yerine geçen"

    Demek ki Tanrı yeryüzünde birinin yerine geçecek bi varlık yaratacakmış.
    Ve meleklerin de bundan haberi var. Çünkü yeryüzünde kan akıtacak varlıklar mı yaratıcaksın diyorlar.

    Fakat mantık şunu söylüyor, Tanrı yeryüzünde birbirinin yerine geçecek birşey yaratıyor ve meleklerin de bundan haberi var. Oysa Tanrıdan başka kimse gizlilikleri bilemez. Fakat melekler biliyor. Demek ki melekler yeryüzünde olan yaşamı o zaman görüyor.

    Mantık şunu söylüyor o zaman bana. Yeryüzünde bir yaşam başlamış, melekler bunu görüyor çünkü. Ve tanrı o canlıların birbirinin yerine geçen varlıklar olduğunu söylüyor.

    2.) Nuh 14: Oysa O sizi halden hale geçirerek yarattı.

    bu ayetin arapçası şöyle: Ve kad halakakum etvârâ

    "halden hale geçirerek" kelimesinin karşılıgı etvârâ dır ve bu kelime "aşama aşama geçme", "halden hale geçme" anlamlarına gelir.

    3.) Casiye 4: Sizin yaratılışınızda ve yeryüzüne yaydığı canlıların yaratılışında, kesin olarak inananlar için dersler vardır.

    4.) Enbiya 30: inkar edenler, görmezler mi ki gökler ve yer bitişik durumda idi de biz onları patlattık? Ayrıca her canlıyı da sudan yarattık. Hâlâ gerçeği onaylamayacaklar mı?

    Tanrı bu ayette hem bigbangi, hem de tüm canlıları "su"dan yarattığını söylüyor.

    5.) 29:19 Allah'ın yaratılışı nasıl başlatıp, nasıl tekrarladığını görmediler mi? Bu, elbette Allah için kolaydır.
    29:20 De ki, "Yeryüzünü dolaşın ve yaratılışın nasıl başladığını görün." Sonra, yine Allah (ahiretteki) son yaratılışı başlatacaktır. Allah'ın her şeye gücü yeter.

    Bunu açıklamaya gerek duymuyorum, ki ayet zaten yeterince açık.

    Şimdi çoğu ateist şunu diyecek bana. E madem peki evrim vardı neden müslümanlar bunu araştırmadı? Neden inançsız insanların başarısını kendi başarınız diye görüyorsunuz da hede de hüdü de diye serzenişte bulunacaklar.

    Bak güzel kardeşim, müslümanların bunu araştırmadığı veyahut onların tembel ve akılsız davranmaları Kuran'ın Tanrı dan gelmediği manasına gelmez. Şuan müslümanlık sanılan din zaten büssürü evliyaların, şeyhlerin uydurma hadisleriyle, din adına, Allah adına attıkları iftiralar sebebi ile tamamen Allah ın dinini bozmuş durumdalar zaten. Tıpkı yahudiler gibi, tıpkı hristiyanlar gibi. Ve Allah zaten boşuna kuran için "sadece akıl sahipleri bunu kavrayabilir" demiyor.

    Gel sen bi istersen şu 1.5 dakikalık videoyu izle.

    https://www.youtube.com/watch?v=-1Px9UJvzBM

    Ardından şu yazımı bi okuyuver, inan birşey kaybetmezsin.

    (bkz: http://www.incisozluk.com.tr/e/163096169/)

    Hadi eyvallah

    edit: bu sadece bir düşünce, ben öyle düşünüyorum. belki doğrudur belki yanlıştır emin olamam. sonuçta hüküm Allah'ındır, biz sadece mantığımızı kullanıp tahmin yürütebiliriz şimdilik.
    edit2: iki günde bir şu videoyu izlerim, en derin hislerin tercümanı anasını satayım
    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=mqmzp0oIwTA)
    ···
   tümünü göster