/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +6
    Kardeşim hristiyanlıkta ilk indiğinde doğru bi dindi ama değiştirildi son hak din denme sebebi diğer dinlerin bozulması yüzünden değişitirilmeyecek bozulmayacak bi kitap inmesi
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      değiştirilirken orda mıydın
      ···
      1. 1.
        +10 -5
        Evrime inananlar evrim sırasında ordamıydı
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        Bu allaha inananlar allahı görüyor mu gibi bi soru amk.
        ···
      3. 3.
        +1
        evrimin bilimsel delilleri var. incilin değiştiğine dair bilimsel bulgular var mı?

        Mesela 1000 yıl önce yazıldığı tahmin edilen incil bulmuşlar ve bugünkü ile kıyaslamışlar mı ? Merak ettiğim için soruyorum belki vardır öyle bir şey.
        ···
      4. 4.
        -2
        evet değiştirildiğine dair kanıtlar var mesela orjinal incil Türkiye de bulundu ve o incilde ki ayetler ile şimdi ki incilde ki ayetler farkı var. Bunu Hristiyan alemi bile kabul ediyor. Orijinal incil Türkiye de bir müzede saklanıyor diye haberlerde görmüştüm. Araştırırsan ulaşabilirsin kardeş.
        ···
      5. 5.
        +1
        kaynak ver tatava yapma giberim feriştahını ya
        ···
      6. 6.
        0
        Orjinal Kuran'da bulunmuş mu panpa?

        @7.1.4
        ···
      7. 7.
        0
        Fingers panpa 1000 yıl önceki bulunmuş .ama hala bi haber yok aynı mı değil mi diye. kesin aynı değil aynı olsa hemen islam alemi bakın değişmedi diye haber yapardı
        ···
      8. 8.
        0
        Seni yadırgamıyorum kaynak için uzun zaman olduğu için hatırlamıyorum ancak orjinal incil Türkiye de bulundu. Ve @7.1.6 kuran değiştirilemeyen gunumuze kadar bozulmadan gelen tek kutsal kitap.

        Edit:
        Kaynak: http://www.timeturk.com/t...n-i-yerle-bir-ediyor.html

        Edit 2: Kuranın orjinal olduğunu değiştirilemeyen olduğunu ingilizlerin bir savaşta yağmalayıp 1400 yıllık kuran ve dini eserleri ingiltere deki bir müzede sergilendiğini araştırarak bulabilirsin kardeş.
        ···
      9. 9.
        0
        orjinal incilde bulunduğuna göre o zaman incilde Hak kitap kategorisine alınabilir. Yani değiştirilmemiş bir incil var elimizde çoğaltırsak Kuran ve incili hak sayabiliriz.
        ···
      10. 10.
        -2
        @fingers zaten hz.isa Hristiyanlığı Allah'ın ( yaratıcının) varlığına birliğine ona iman etmek için gönderildi zaten bütün kutsal dinler bu inanç için gönderildi Tevrat zebur incil Kuran hepsi Allaha iman ve emir ve yasaklarına uymaktan bahseder. Diğer dinler insanlar tarafından tahrip edildiği bozulduğu için son kitap son peygamber gönderildi. Ve butun insanlığı butun dinleri kapsar. Kıyamet öncesi hz isa yeryüzüne inince islamiyet'i yaymak için gelecek bu hadislerde kaynaklarda mevcut. Hristiyanlık veya diğer dinler islamiyettten ayrı değil yani.
        ···
      11. 11.
        0
        ben agnsotiğim.

        şimdi sadece kendi kaynaklarınızla ve kendi düşüncelerinizin esiri olursanız kendinizi doğru zannedersiniz. Barnabas incili 15 yy hristiyanlıktan müslümanlığa geçen birinin hristiyanlığı kötülemek için italyada yazılan sahte bir eserdir. şimdi bunu kabul etmezseniz bu incilin değişmediğini kabul etmiş olursunuz ve kuranın değişmeyen tek kitap olduğunuda. O zaman barnabas incilinin hükümlülükleri geçerli olur ve kurana gerek kalmaz. Kuranın diğer kitaplar değiştiği için indirildiği söylemide çöker. her neyse. tevrat ve incilin içinde tanrı tarafından korunduğuna ayetler vardır. kurandada allahın sözlerinin değişemeyceğini söyler. Kuranda tevrat ve incilin değiştiğine dair açık bir ayet yoktur aksine onları tasdik ettiği söyleyen bir sürü ayet vardır. Yani incil ve tevratda tanrı sözü olduğuna göre değiştirilemez. incilin veya tevratın değiştirildiğini iddia etmeniz için değişmemiş halini bilmeniz gerekir. barbanbas kuranlada çelişir yani biri yalan söylüyor demektir. her neyse bunlar dinlerin içindeki çelişkiler asla bitmez...
        ···
      12. 12.
        0
        Da vincinin şifresini okursanız papazların incili nasıl kendi leyhlerinde değiştirdiğini öğrenirsiniz.her kutsal kitabın açıklayıcısı olan peygamberi vardır incil indiğinde hz isa onu en iyi şekilde açıklamıştır daha sonra yahudiler onu öldürmeye kalktıklarında Allah onu kurtarır ondan sonra hikayeler uydurulup kitap değiştirilir ve yeni semavi din iner.
        ···
      13. 13.
        0
        dinler yalandır. Tanrının indiği kitap değişiYorsa kuranda değişmiş demeketir. Tevratın ve incilin değiştiğine dair somut bir deliliniz yok ne kuranda ne hadislerde.
        ···
      14. diğerleri 11
   tümünü göster