/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2
    Panpa sen şimdi gelip bana romalı celaleddini(mevlana rumi) savunursan seni ciddiye alıp konuşamam. Bu adamın kitaplarındaki sapıklıkları okumadın galiba hiç?

    http://michaelgibkofield....ikatlardan-tek-dunya.html

    Şu yazıyı kesinlikle okumanı tavsiye ediyorum.
    Evet ben kesinlikle en doğru insanım demiyorum, diyemem de. Fakat dini anlamak için inan başka insanlara ihtiyacımız yok. Kuran sade ve yalın şekilde anlatır, anlamak istemeyenler başka şeyler uydurup allah adına iftira eder.

    Bak samimi bir müslümanın temel olarak şu soruyu sorması gerekir kendine "ben bu cehennem azabından kurtulup nasıl cennet'e gidebilirim".
    Bunda hemfikir miyiz? inanan insanlar olarak en büyük derdimizin asıl bu olması lazım, çünkü ortalama 60-70 yıllık yalan dünyanın yanında sonsuz bir yaşam bizi bekliyor.
    Peki cennet'e nasıl gideceğimizi Allah zaten apaçık şekilde tarif etmiyor mu Kuran'da? Erdemli insanların cennet'e gidebileceğini söylemiyor mu Allah?
    Erdemli insanların tanımını da Kuran'a göre yapayım ben sana hacı.

    38:28 inanıp iyi davrananları, yeryüzünde bozgunculuk yapanlar gibi mi tutacağız? Erdemlilere, yoldan çıkanlar gibi mi davranacağız?

    7:42 inanıp erdemli bir hayat sürenlere gelince, biz hiç kimseye kapasitesinin üstünde sorumluluk yüklemeyiz; onlar cennet halkıdır. Onlar orada ebedi kalıcıdırlar

    25:63 Rahman'ın kulları öyle kimselerdir ki yeryüzünde gösterişsizce yürürler. Cahiller kendilerine laf atınca da barış önerirler.
    25:64 Gecenin yalnızlığında Rab'lerine secde edip düşünceye dalarlar.
    25:65 Ve onlar şöyle derler, "Rabbimiz, cehennem cezasını bizden çevir. Onun cezası korkunçtur."
    25:66 "O kötü bir durak ve kötü bir yerdir."
    25:67 Onlar verirken savurganlık ve cimrilik yapmaz, ikisi arasında dengeli harcarlar.
    25:68 Onlar, Allah ile birlikte başka tanrılar çağırmazlar; Allah'ın yasakladığı canı haksız yere öldürmezler ve zina etmezler. Bunları işleyen, günahların faturasını öder.

    25:72 Onlar yalan tanıklıkta bulunmazlar. Boş sözlerle karşılaştıklarında önemsemeyip geçerler.
    25:73 Kendilerine Rab'lerinin ayetleri hatırlatıldığında, onlara karşı sağır ve kör davranmazlar.
    25:74 Onlar ki, "Rabbimiz, eşlerimizi, çocuklarımızı bizim için bir mutluluk kaynağı yap ve bizi önde giden erdemlilerden kıl," derler.
    25:75 Bunlar, sabrettiklerinden ötürü cennet odalarıyla ödüllendirilirler; orada mutlu bir yaşam ve barışa kavuşturulurlar.
    25:76 Orada ebedi kalıcıdırlar. Ne güzel bir duraktır, ne güzel bir yerdir.

    35:29 Allah'ın kitabını okuyanlar, namazı gözetenler ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açık yardım için verenler, tükenmeyen bir kazanç umarlar.
    35:30 Çünkü onların ücretlerini tam verecek ve onlara olan lütfunu arttıracaktır. O Bağışlayandır, Takdir Edendir.

    27:3 Onlar ki namazı gözetirler, zekatı verirler ve ahiret konusunda da kuşkuları yoktur.
    27:4 Ahirete inanmıyanların ise yaptıklarını kendilerine süslü göstermişizdir, bocalayıp dururlar.

    28:83 Bu ahiret yurdunu, yeryüzünde böbürlenmeyi ve bozgunculuğu istemiyenlere ayırdık. Sonuç erdemlilerindir.

    11:11 Sabredenler ve erdemli işler yapanlar için ise bir bağışlanma ve büyük bir ödül vardır.

    42:37 Onlar ki büyük günahlardan çirkin işlerden kaçınırlar ve kızdıkları zaman bağışlarlar.
    42:38 Onlar, Rab'lerinin çağrısına karşılık verirler, namazı gözetirler, işlerini aralarında danışma ile kararlaştırırlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan yardım için verirler.
    42:39 Haksızlığa uğradıklarında kendilerini savunurlar.
    42:40 Kötülüğün cezası, benzeri bir kötülüktür; ancak kim affeder ve erdemli davranırsa Allah tarafından ödüllendirilir. O, zalimleri sevmez.

    2:177 Yüzlerinizi doğu veya batı yönüne çevirmeniz iyilik değil. iyiler o kimseler ki Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere inanırlar; akrabalara, yetimlere, muhtaçlara, yolda kalmışlara, dilencilere ve köleleri özgürlüğe kavuşturmaya seve seve para yardımında bulunurlar; namazı gözetir, zekatı verir, sözleştikleri vakit sözlerinde dururlar; zorluğa, sıkıntıya ve zulme karşı direnirler. işte doğru olanlar onlardır, erdemli olanlar da onlardır.

    3:92 Sevdiğiniz şeylerden ekonomik yardım olarak vermedikçe erdemli bir kişi olamazsınız. Her neyi verirseniz Allah mutlaka onu bilir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster