/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 76.
    0
    birincisi ismet inönü, nün atatürkü endişelendiren tarafı hırsı idi herkezin kendikontrolünde olmasını istiyordu bir koltuk sevdası vardı atatürk bunu farketti ama ülkesi için savaşmış bir asker ve iyi bir diblomat olan ismet bey e sagdece üstü kapalı ilkazda bulumuştur fazlasını yapmamıştır tarihtende gördügümüz gibi, örnek lein sıtalindeki hırsı farkedip ölümüne yakın uzaklaşmıştır ama partiden filan atmamıştır ve sitalin lenin öldükten sonra bütün partilileri öldürtmüştür ve sovyetlerin başına geçmiştir.

    ikincisi dersim bir başkaldırı yada isyan degildir ülke kurma gayretidir dersim aşiretleri tek birkişi altında toplanıptürk askerini öldürmüş ve özerkliginiilan etmiştir, konu vatan topragı ve türk askerinin canı olunca mustafa kemal şimdiki palavracı siyasetçilere benzemez hepsini kafasını uçurtmuştur kısaca vatan topragını savunmuştur.

    a bde şeriat istemektitek suçları yalanına gelelim osman zamanındaşeriat varmıydı ? vardı ama dersimliler şeriat olan ortamda isyan edip osmanlının hakimiyetni tanımayoruz diyip isyan etmiştir osmanlı ne yapmıştır istanbuldan birordu göndermiştir fakat 10 bin zaiyatla geri çekilmiştir sonra gene ordu toplamış ve zarzor dersim isyanını durdurmuştur yani işin özü şeriat inkilap osmanlıcılık vvsvs yalan dersimlilerin tek derdi devlet kurmaktır başlarındada kürtler vardır alevi malevi ayagıda çekme burda bize.

    şeriatın savunucusu 10 bin osmanlı askerini öldüren dersimliler hem osmanlıda vatan haini hemde t.cde vatan hainidir kürtten farkı yoktur hatta isyanın başındaki kişiler kürt alevilerdir.
    ···
   tümünü göster