/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +21
    Dolar 1.20 oldu diye Ecevit'in kafasına yazar kasa fırlatmışlardı, hey gidi dünler... Bir de asgari ücret arttı, ekonomi güçlendi diyorlar... insanlar neden anlamak istemiyor bu olanları bilmiyorum.

    Garip olan da kimse bu durumdan tedirgin değil, sanki anaparası dolarmış gibi sesi çıkmıyor.
    ···
    1. 1.
      +20
      hakkaten ya iyi dedin başkan. ecevitin dönemini mumla arıyor halk şimdi. bunlar o dönemlerdeki kuyruktan falan bahsedecek şimdi. eee şimdi de tayyibin kuyruğunda yardım kuyruklarında sürünüyor millet. bu gün türkiyede kredi kartı borcundan dolayı haciz kuyrukları oluştu. onları gören yok tabi.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Kredi kartıyla alınca bedavaya gelecek zanneden millet olduktan sonra tayyibin ne suçu var tayyib mi diyor harca diye.
        ···
      2. 2.
        0
        o.ç millet para bulamadığı için kredi kartına mecbur kalıyor aç mı kalsın ? zaten her banka kredi kartı veriyor ha bende kullanıyorum ama ayağımı yorganıma göre uzatıyorum adam borcunu ödeyecek para bulamıyor çünkü ekonomik kriz var.
        ···
    2. 2.
      +19 -1
      asgari ücret 600 liraydı şimdi 1000 lira diyorlar. o zaman 600 liraya insanlar rahat geçinebiliyordu şimdi yoksulluk sınırı 2.300 lira yorum yok. insanlar halinden memnun!
      ···
    3. 3.
      +5
      bir ülkede asgari ücret hiç bir şey ifade etmez. gıda fiyatları kira fiyatları hesaplanır bir ailenin aylık harcamasına masrafına bakılır. atıyorum asgari ücret 5000 lira olsun senin aylık yaşayabileceğin asgari geçim masrafın 5500 ise o zaman açlık sınırının altındasındır demektir. işte bu mallar ekonomiden anlamadığı için öyle kandırılıyor.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster