/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    Kardeşim bilim gelişir ve büyür bilmediği şeylere bilmiyorum araştırıyorum der. Din ise kendini ispatlamak için bilime ayak uydurur lafları evirir çevirir onu der. Bu her dinde böyledir. Hiç kusura bakma ama bi insanın yazdığı kitabı bana kanıt olarak gösteremezsin. Özellikle bi cümleyi her yere çekmeyi okadar çok seviyorsunuz ki. O cümle her konu hakkında bi şeyler söyliyebiliyor. Allah cc nin gücünün kanıtı bu mu yoksa.
    ···
    1. 1.
      0
      Allah'ın sana ihtiyacı yok panpa, ister inanırsın ister inanmazsın. Allah yine de sana o hesap günü gelmeden bu dünya da ayetleriyle karşılaştırıyor. Ve o gün geldiğinde ben ayetlerinden habersizdim diyemeyeceksin.

      36:60 Ey Adem'in çocukları, şeytana tapmayacağınıza dair sizden söz almamış mıydım? O sizin açık düşmanınızdır
      36:61 Bana kulluk edin. Bu en doğru yoldur.
      36:62 Buna rağmen o, sizden bir çok nesilleri saptırdı. Hiç aklınızı kullanmaz mıydınız?

      35:3 Ey insanlar, Allah'ın size olan nimetlerini hatırlayın. Sizi gökten ve yerden rızıklandıran Allah'tan başka bir yaratıcı mı var? O'ndan başka tanrı yoktur. Nasıl da saptırılıyorsunuz?

      35:5 Ey insanlar Allah'ın sözü gerçektir; dünya hayatı sizi aldatmasın. Kandırıcı, sizi Allah hakkında kandırmasın.

      35:15 Ey insanlar, siz Allah'a muhtaçsınız, Allah ise hiç kimseye muhtaç değildir, Övülendir

      7:172 Rabbin, Adem oğullarının bellerinden soylarını çıkarırken onları kendi kendilerine tanık tutar: "Ben, Rabbiniz değil miyim?" "Evet, tanıklık ediyoruz," derler. Böylece diriliş günü, "Biz bundan habersizdik," diyemezsiniz.
      7:173 Yahut, "Atalarımız önceden ortak koştu ve biz de onlardan sonra gelen soylarıyız, bizi bidat ve hurafelere dalanlardan dolayı mı yok edeceksin," diyemezsiniz.
      7:174 Ayetleri böyle açıklıyoruz ki (bize) dönebilsinler.

      6:155 Bu da indirdiğimiz kutlu bir kitaptır. Öyleyse size merhamet edilmesi için ona uymalısınız, erdemli davranmalısınız.
      6:156 Artık, "Bizden önceki iki gruba kitap verildi; biz ise onların öğretilerinden habersizdik," diyemezsiniz.
      6:157 Yahut, "Bize de kitap indirilseydi onlardan daha doğru yolda olurduk," da diyemezsiniz. Size Rabbinizden bir delil (beyyine), bir hidayet ve bir rahmet gelmiş bulunuyor. Allah'ın ayetlerini yalanlayıp ondan yüz çevirenden daha zalim kim olabilir? Ayetlerimizden yüz çevirenleri, yüz çevirmelerinden ötürü azabın en kötüsüyle cezalandıracağız.
      ···
    2. 2.
      0
      Demeyecegim zaten. Kitabi bastan sona okudum resmen surekli inanmayan yanacak hemen ardindan allah affedensir falan filan surekli inaanlari korkutma cabasi. Ekgib karman corman acemi bir anlatimi var. Yani bunlari hakaret olsun diye demiyorum beyler yanlis anlamayin.
      ···
    3. 3.
      0
      Kitabı baştan sona okuduğuna inanmıyorum panpa. Ama belki diyanet mealinden felan okumuşsundur, ki zaten kendim de diyanet mealinden okuduğum da ateist olmuştum.

      Ateş caydırıcı bir cezadır. Şuan devletlerde de caydırıcı hapis cezaları yok mu? Korku insanı caydırır panpa.
      Tanrı zaten iyi olan insanı mı atıyor ateşe? Tanrı sadece kendisine karşı nankörlük edilmemesini ve sürekli iyiliği emrediyor. Herkese karşı iyi ve erdemli bir kul olmamızı emrediyor.

      Bakara 6: inkar edenlere gelince, onları uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir; onlar inanmazlar.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster