/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    Önceki insanlara apaçık mucizeler gelmesine rağmen Allah'ı reddediyolardı panpa. Allah bunu söylüyor kuran da. Ayetlerle cevap vereceğim bu soruna.

    7:146 Yeryüzünde haksız yere büyüklenenleri mucizelerimden çevireceğim. Her türlü mucizeyi de görseler inanmazlar. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama azgınlık yolunu görseler onu yol edinirler. Zira onlar ayetlerimizi yalanladılar ve aldırış etmediler.

    25:44 Onların çoğunun gerçekten işittiklerini yahut anladıklarını mı sanıyorsun? Onlar sadece çiftlik hayvanları gibidir; hayır, yolca daha da sapıktırlar

    6:109 Kendilerine bir mucize gelse ona mutlaka inanacaklarına dair tüm güçleriyle Allah'a yemin ederler. De ki: "Mucizeler Allah'ın yanındadır." Mucize geldiği zaman da onların inanmayacağını bilmez misiniz?

    7:132 “Bizi büyülemek için ne kadar mucize getirirsen getir, biz seni onaylayacak değiliz“ dediler.

    10:20 “O’na Efendisinden bir mucize indirilmeli değil mi“ diyorlar. De ki: “Gizemler ALLAH’ın yanındadır; öyleyse bekleyin, ben de sizinle birlikte beklemekteyim.”

    13:7 inkârcılar, “Ona bir mucize inmeli değil miydi?“ diyorlar. Sen ancak bir uyarıcısın. Her toplum için bir yol gösterici vardır.

    17:101 Musa’ya apaçık dokuz mucize verdik. Dilersen israiloğullarına sor. Onlara gittiğinde, Firavun ona, “Musa, senin büyülenmiş olduğunu sanıyorum“ demişti.

    20:133 Dediler ki: "Bize kendi Rabbinden bir ayet (mucize) getirmesi gerekmez miydi?" Onlara önceki kitaplarda açık belgeler gelmedi mi?
    ···
   tümünü göster