/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    0
    Zaten mantıken bütün hadisleri reddetmen saçma Hz.muhafazid(sav) hiç mi bir şey söylememiş yorum yapmamış Kuranı Kerim hakkında. şunuda söylemek isterim ki Kuran açıktır evet ama Hz.muhafazid(sav) mi daha iyi anlayarak yaşar Kuranı yoksa biz mi?Kuranı en iyi Hz.muhafazid(sav) yaşayacagına göre bizimde tabiikide ilk Kurana bakarak sonra hadislere bakarak yaşamamız daha dogru olur kanımca
    ···
    1. 1.
      0
      Allah'ın vahyettiklerinden başka kuran dışı din adına birşey söyleme yetkisi yok. Atalarımızın cehaletinden dolayı dinimiz bu durumda.

      Casiye 6: işte bunlar, Allah'ın âyetleridir. Sana hak olarak onları okuyoruz. O halde Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?

      isra 73: Başka bir şeyi uydurup bize yakıştırman için nerdeyse seni sana vahyettiğimizden ayırıp saptıracaklardı. işte o zaman seni dost edineceklerdi.

      50:45 Biz onların ne konuştuğunu iyi biliyoruz. Sen onların üzerinde bir zorba değilsin. Uyarılarımdan korkanlara sen bu Kuran ile öğüt ver.

      Ali imran 144: muhafazid sadece bir elçidir ve ondan önce de nice elçiler gelip geçmiştir. Ölür yahut öldürülürse geriye mi döneceksiniz. Dönekler Allah'a hiçbir zarar veremez. Allah şükredenleri ödüllendirecektir.

      29:18 Yalanlarsanız, sizden önceki toplumlar da yalanlamışlardı. Elçinin görevi ancak açıkça bildirmektir

      Yunus 15: Onlara apaçık olan ayetlerimiz okunduğu zaman, bize kavuşmayı ummayanlar, “Bundan başka bir Kuran getir, yahut onu değiştir!“ derler. De ki: “Onu kendi tarafımdan değiştiremem. Ben yalnız bana vahyedilene uyarım. Efendime karşı gelirsem, büyük günün azabından korkarım.”
      ···
   tümünü göster