/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +10 -1
    Şimdi sadece mantığını kullan müslüman kardeşim. Tanrı Kuran'ın apaçık olduğunu, detaylı olduğunu, anlamamız için kolaylaştırıldığını ve kitapta hiçbirşeyi ekgib bırakmadığını söylüyor.
    Bil ki, eğer Kuran'ın yanında hadisleri kabul ediyor isen, aynı zamanda Kuran'da haşa Allah'ın yalan söylediğini iddia ediyosun. Çünkü hadise ihtiyaç olması için Kuran'ın ekgib, detaysız, anlasılması zor olması gerekirdi. Fakat Tanrı bunun tam zıttını söylüyor.

    Şimdi mezhepler ile ilgili ayetlere gelelim. Ha bu arada müslümanlara göre bütün mezhepler haktır ve doğrudur.
    Bakalım Tanrı uygun görüyor mu bizlere mezhepleri.

    Rum 32: O dinlerini parça parça eden ve kendileri de değişik gruplara ayrılanlardan (olmayın). Her grup kendi yanında olanla sevinmektedir.

    Muminun 53: Fakat, onlar islerini çesitli kitaplara ayirdilar. Her grup kendi yaninda bulunandan hosnut...

    Meryem 37: Kendi aralarında gruplaşanlar görüş ayrılığına düştüler. Artık o büyük güne şahit olacak o inkarcıların vay hâline!

    Allah'ım sen büyüksün ya.
    Bu hadisleri felan da evliyalar ortaya çıkarır. Şunlar şunlar hadistir, şunlar şunlar Allah'ın hükmüdür diye. Zira Hz. muhafazid'in somut bir delille hadisi yoktur.
    Şimdi size apaçık olan Kuran'ın apaçık ayetlerini göstereceğim, evliyalar ile ilgili:

    Zumer 3: Kesinlikle, din sadece Allah'a aittir. O'nun dışındakileri evliya (dostlar) olarak edinenler, "Onlar bizi Allah'a daha fazla yaklaştırsın diye biz onlara tapıyoruz." (derler). Ayrılığa düştükleri bu konuda onların arasında Allah karar verecektir. Allah kuşkusuz, yalancıları ve nankörleri doğru yola iletmez.

    Rad 16: De ki: "Göklerin ve yerin Rabbi kim?" De ki: "Allah" De ki: "O'ndan başka, kendilerine dahi yarar ve zarar veremiyen kimseleri evliyalar mı edindiniz?" De ki: "Hiç körle gören bir olur mu, yahut hiç karanlıkla ışık bir olur mu?" Yoksa Allah'ın yarattığı gibi yaratan ortaklar buldular da yaratmalarını birbiriyle mi karıştırdılar? De ki: "Allah her şeyin yaratıcısıdır, O Tektir, Egemendir."

    Araf 3: Rabbinizden size indirileni izleyin, O'ndan başkalarını evliyalar edinerek izlemeyin. Ne kadar az öğüt alıyorsunuz!

    Araf 30: Bir grubu doğru yola iletti, bir grup da sapıklığı hakketti. Onlar, şeytanları Allah'tan başka evliyalar edindiler ama kendilerini doğru yolda sanıyorlar.

    Not: Evliya olarak yazdığım ayetler kuranda da apaçık şekilde evliya diye geçer. Fakat bizim türk mealciler "dostlar" olarak çevirirler. Evliyanın asıl anlamı "dostlar" demektir fakat Tanrı'nın söylemek istediği apaçık.

    Uyan müslüman kardeşim uyan. Herkes Allah'ın kitabına kör olmuş vaziyette, kimse anlamak için okumuyor. Okuyanların %99 u arapça ve hiçbirşey anlamadan okuyunca sevap aldığını düşünen akılsız insanlardan ibaret.
    Tanrı'nın şu ayetlerini iyi düşün:

    Enam 116: Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni ALLAH’ın yolundan saptırırlar. Onlar sadece zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar.

    Yunus 36: Onların çoğu, ancak zanna uyarlar. Zan ise gerçeğin yerini tutamaz. Allah onların yaptıklarını Bilendir.

    Araf 102: Çoğunu, verdikleri sözü tutanlar olarak bulmadık, aksine çoğunu yoldan çıkmış bulduk.

    Furkan 50: ... Ne var ki insanların çoğunluğu nankörlükte diretmektedir.

    Yusuf 40: Doğru ve sabit din budur, fakat insanların çoğu bilmezler.

    işin bu kısmı müslümanları uyandırmaktı. Şimdi sıra sende ateist veya deist kardeşim. Seninle sadece bilimsel konuşacağım, anlayacağın dilden.
    Bu kısımda alıntılar yapacağım.
    Başlığa sığmadı, altta devam ediyorum.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +5 -3
      Bildiğiniz herşeyi unutun dedin okumayı unuttum oç!
      ···
   tümünü göster