/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2 -3
    Timur Özbek Kültürü ile yetişmiş, Turan hedefini tam gerçekleştirecekken vefat etmiş büyük bir Türk Önderdir. Ayrıca hatan var. Timur Hindistan'ı fethetmedi. Hindistan'ı fetheden torunun çocuğu Babür Han'dır.

    Timur, Hindistan'ın Kuzey Batısı'na hükmeden Hint Delhi Sultanlığı'nı fethetmiştir. Sebebi ise Türk Tukluk imparatorluğu'ndan kalan Türkler'in can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Böylece bölgedeki Türkler'in etnik kimliğini ve dinlerini unutmamalarını sağladı.

    Ayrıca en büyük başarısı Türk Birliği'nin birliğini %90'a kadar çıkartarak Boy'lar arası kardeşliği ve birlik beraberliği sağlamasıdır. Yayılan Budist tehdini bertaraf ederek Orta Asya boylarının savaşçı özelliklerini korudu.

    Fakat öldükten sonra ülke iran'a sıkışmaktan öteye gidemedi.Ülke yıkılma eşiğindeyken Babür Han ülkesini Hindistan'a taşıdı böylece zamanla nerdeyse Hindistan'ın tamdıbını fethetmiş bir capcanlı ülke kurdu.

    insan akrabalarının neler yaptığını duyunca gururlanıyor.

    Şimdi bunlar neden savaş yaptı diyenlere anlatıyım durumu. Timur Turan hedefleriyle yaşayan büyük bir satranç ustasıdır. Rivayetlere göre bu adamı yenen bir Allah'ın kulu yokmuş. Bunu defalarca savaş alanlarında da göstermiştir.

    Yıldırım'dan biat talep edince tipik Türk mantığına göre reddedilmiştir.Çünkü bir Türk'ün, bir Türk'e biat etmesi için biat isteyen adamın gücünü kanıtlaması gereklidir. Timur kanıtlamış ve gerisinde güçlü bir ülke bırakmadan rahatça Çin Seferi'ne çıkabilmiştir fakat o sırada ölmüştür.

    Yıldırım'a kimse zulmetmemiş beyler. Karısını ortalıkta oynatmamış kimse.Çünkü Timur kendi kanından insanlara zulmetmeyen bir insandır. Yıldırım ise gururundan gelen kahır azabıyla ölmüştür deniliyor.
    ···
   tümünü göster