/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +37 -54
    Direkt eksileyip geçme sünni kardesim. Zira Tanrı her sözü dinleyip en güzeline uymanı emreder.
    "Zumer 18: Onlar ki sözü dinlerler ve en güzeline uyarlar. Onlar, Tanrı'nın yol gösterdiği kimselerdir. Onlar akıl sahipleridir"

    1.) Hadis ve siyerleri kaynak alan her mezhepten müslümanlar Hz. muhafazid'in ayın yardığına inanır.
    Hatta Nihat Hatipoğlu'da asparagas nasa haberini gerçekmiş gibi müslümanlara anlatmaya çalışır.
    ilgili video: https://www.youtube.com/watch?v=9ALRYSqAHzI

    Peki Kuran'ı açıp baktığımızda öyle bir mucize var mıdır? Gelin Kuran'a soralım bunu;

    Cin 21: De ki, "Ben size ne bir zarar ne de bir yarar verme gücüne sahip değilim."

    Furkan 7: Ve dediler, "Nasıl olur da bu elçi yemek yiyor ve çarşılarda dolaşıyor? Kendisiyle birlikte uyarıcı olarak bir melek inseydi ya!"

    Furkan 41: Seni her gördüklerinde seni alaya alırlar: "Allah'ın elçi olarak gönderdiği kişi bu mu?"

    Şuara 153: Dediler ki, "Sen büyülenmişsin."
    Şuara 154 :"Sen bizim gibi bir insansın. Doğru sözlü isen bize bir mucize getir bakalım."

    isra 93: "Ya da altın bir evin olmalı, veya göğe yükselmelisin. Yükselsen bile okuyacağımız bir kitabı üzerimize indirmedikçe ona inanmayız." De ki: "Rabbim yücedir. Ben elçi olan bir insandan başka bir şey miyim ki.

    Yunus 20: "O'na Rabbinden bir mucize indirilmeli değil mi," diyorlar. De ki: "Gizemler Allah'ın yanındadır; öyleyse bekleyin, ben de sizinle birlikte beklemekteyim."

    Fussilet 6: De ki, 'Ben, sadece sizin gibi bir insanım. Bana, sizin tanrınızın bir tek tanrı olduğu vahyediliyor. O'na yönelin, O'ndan bağışlanma dileyin. Vay ortak koşanlara!

    Hud 12: "Ona bir hazine, yahut onunla birlikte bir melek inmeli değil miydi," dedikleri için belki göğsün daralacak ve sana vahyedilenin bir kısmını terkedeceksin. Sen yalnız bir uyarıcısın; Allah her şeyi kontrol edendir

    Enam 50: De: "ALLAH'ın hazineleri benim yanımda demiyorum size. Gizlilikleri de bilmiyorum. Size, bir melek olduğumu da söylemiyorum. Sadece bana vahyedileni izliyorum." Şunu da söyle: "Kör ile gören bir mi?"

    Ayetler son derece açık değil mi hacı?
    Tanrı en son ne güzel emretmiş, "Şunu da söyle: Kör ile gören bir mi?"

    2.) Bazı mezheplere göre kalamar, midye, kedi, köpek, eşek eti felan yemek haramdır. Peki Kuran bu haram melesi için ne diyor bakalım;

    6:145 De ki: "Bana vahyedilende, yiyen birisi için şunların dışında haram edilmiş bir madde bulamıyorum: Leş, akıtılmış kan, domuzun eti- ki pistir, Allah'tan başkasına sapıkça adanmış yiyecekler." Zorda kalan bir kimse, istekli olmaz ve sınırı aşmazsa kuşkusuz senin Rabbin Bağışlayandır, Rahimdir.
    6:148 Ortak koşanlar, "Allah dilemeseydi, ne biz, ne atalarımız ortak koşmaz ve hiçbir şeyi de haram etmezdik," diyeceklerdir. Onlardan öncekiler de azabımızı tadıncaya kadar aynı şekilde yalanlamışlardı. De ki: "Yanınızda bize göstereceğiniz herhangi bir bilgi var mı? Siz ancak zanna (şüpheli ve çelişkili rivayetlere) uyuyorsunuz ve siz sadece tahminde bulunuyorsunuz."
    6:149 De ki: "En güçlü delil Allah'ındır. Dileseydi, elbette hepinizi doğruya ulaştırırdı."
    6:150 De ki: "Allah'ın şunu haram ettiğine tanıklık edecek tanıklarınızı getirin." Tanıklık ederlerse onlarla beraber tanıklık etme. Ayetlerimizi yalanlayanların ve ahirete inanmayanların keyfine uyma. Onlar, Rab'lerine başkalarını eş koşmaktadırlar.

    10:59 De ki, "Allah'ın size indirdiği rızıkların bir kısmını helal, bir kısmını da haram ettiğinizi görmez misiniz?" De ki, "Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?"

    Bak kardeşim, şimdi belki beni ağzından tükürükler saçarak "kedi, köpek eti mi yiyosun ataist binçç" diye yargılayacaksın. Hayır, kedi köpek eti yemeye benim midem almadığı için yiyemem. Fakat sen bunu din diye, Tanrı'nın hükmü diye insanlara söyleyemezsin. Çünkü hüküm yalnızca Allah'ındır.

    3.) Samimi bir sünni müslüman, Kuran'ın hadissiz anlaşılamayacağını söyler. Hatta Türkiye'deki en samimi sünni hocalardan birini kaynak vereyim bunun için,
    ilgili video: https://www.youtube.com/watch?v=6XGvcQJ1rwg

    Yine Kuran'ı kaynak alarak bu soruya cevap veriyorum:

    Şuara 121: Bunda bir ders var; ancak çoğunluk inanmaz.

    Kamer 15: Bunu bir ders olarak bıraktık. Öğüt alan yok mudur?

    Kamer 17: Kuran'ı mesaj için kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur?

    Araf 174: Ayetleri böyle açıklıyoruz ki (bize) dönebilsinler.

    muhafazid 24: Neden Kuran'ı araştırıp incelemezler? Yoksa kilitli mi beyinleri?

    Şu başlık hayatını değiştirebilir. Ciddiyim.

    (bkz: dünya yalan söylüyor müslümanlar yanılıyor)

    Hadi selametle.

    Edit: Olum ben müslümanım lan ateist olduğumu nerden çıkarıyosunuz? :D
    Yalnızca Kuran'ı kendine kaynak alan mezhepsiz bir müslümanım o kadar
    ···
   tümünü göster