/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    0
    Ne için hüküm verdim bilader söyle bakayım? Allahın ayetlerini söyleyince hüküm mü vermis oluyorum?

    Sen hangi kuran müslümanını yüzünde sakal, elinde kalaşnikof gördün?
    Bu adamlar işgal ediyorlar, eziyet ederek öldürüyorlar. Kuran'ı okuyup anlayan bi insan zaten savaşların yalnızca savunma amaclı oldugunu anlar.
    Allah sana hidayet etsin hacı.
    ···
    1. 1.
      0
      izahta noksan kaldım heralde kardeşim.

      Hüküm karar demektir, Atıyorum ''Kırmızı ışıkta geçilmez,bu bir trafik kuralı hükmüdür şimdi ben kırmızıda geçip hükmü sadece Allah verir diyebilir miyim ?? Sen dahi halısahada faul oldu veyahut faul değil diyorsun şimdi bunlarda hükümdür ne yapalım yanı yok hüküm Allahındır diyip hariciler gibimi olayım. Haricilerde malum hakem olayında Hz.Alinin olay için bir hakem bulalım hüküm versin dedi diye onuda Haşa kafir diye nitelendirip Hüküm Allahındır dediler. Demek istediğim olaya göre hüküm değişir hükmü kimin vereceğide değişir. Allah birşey hakkında hüküm vermişşse o hükümü geçersiz kılacak bir hüküm yoktur ama birşey için hüküm vermemişse hüküm verecek kişi değişir. Olaya göre.(Ve bu hükümlerde yine Allahın hükümleri cercevesinde verilir.) insallah izah net olmuştur.
      ···
    2. 2.
      0
      Güzel kardeşim dini hükümler Allah'a aittir onun dışında yok kırmızı ışıkta insanların geçmesi yok erkeklerin ayakta işemesi gibi sacma sapan seyleri e bak bunlarda Allah'ın hükmü mü diyerek saçma sapan demagoji yapmayın.
      ···
   tümünü göster