/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +3 -1
    evet beyler, beni bilen bilir. tezgâh sevgimin yanında sözlüğün ender entelektüel yazarlarından biri olarak çok okur, çok araştırır, çok gezerim. geçenlerde yine izmir’in gavat olmayan nadide sahaflarından birinde kitap karıştırırken tarih bölümünde incil’in imzalı bir kopyasına denk geldim. başta biraz kıllandım. etikette 50 tl yazıyordu. esra erol’un bile imzalı kitapları 40-50 liraya satılıyor amk memleketinde nasıl kıllanmayayım! ya jesus pazarlamadan anlamıyor, ya da bizim sahaf bu kitabın değerini bilmiyor diyerek kitabı kaptım. neyse, sahaf tanıdık olduğundan, 50 liralık bu cildi sana 30 liraya bırakırım dedi. uzun pazarlıklar sonucu 20 tl karşılığında aklı çalışmayan sahaftan imzalı incil’i satın aldım. adamın bir de çayını içip 50 kuruş da oradan kara geçtim.

    eve gelip kitabı incelediğimde şaşkınlığım daha da arttı. kitabın dili aramice - ibranice olup ingilizce meali de bizzat hz. isa'ya ait. editörlüğünü ise matthew (matta), lucas (luka), johannes (yuhanna) ve marc (markus) üstlenmiş. teşekkür bölümünde ise blessed miriam (meryem ana) adı geçiyor. ayrıca içinden bir de ağaç yapraklarından yapılma çok hoş bir ayraç çıktı. onu da kitap ayracı koleksiyonuma ekledim.

    çoğu haber ajansına şimdiden ulaştım. kısa zamanda döneceklerini söylediler. eserin ülkemizde etnografya müzesinde sergilenmesini çok isterim. sahaf neyi kaçırdığını öğrenince kim bilir nasıl üzülecek.

    bu arada ibranice bilen arkadaşlardan okumak isteyen olursa bitirince verebilirim. zaten sonuna yaklaştım. çok heyecanlı ilerliyor.

    edit:
    şimdiden yalanına sokuyumculara gelsin

    http://imgim.com/hallelujah.jpg
    ···
   tümünü göster