/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +4
    Emek var.Şuku.

    Konu illa kızsa bir taktik de ben veriyim. Kızlarla haşır neşir olmayın. Kimseye kendinizi sevdirmeye çalışmayın. Para isteyene yok diyin. Zorla alırlarsa bu gaspa girer. Gaspın cezası çok ağır. Hele reşit olmuşsa. Geçen biri 25 yıl yedi bizim orada.

    Ha bir de kitap okuyun. insanlar, birisinin bir özelliğine veya huyuna şaşırmışsa ona bağlanır. Ayrıca ders çalışmak istemeyen liseli kardeşlerimiz olabilir. Yapacakları şey dersle ilgili bir konuyu araştırıp bildiği bir soruyu ders hocasına sorarak muhabbeti kurmak. Ayrıca beyniniz ve olaya bakış açınız değişir. Biraz da kopya ile teşekkür belgesi alabilirsiniz. Mesela Fizik hocanıza Keppler yasalarını sorarak Einstein'ın görecelik kavramlarına kadar gidebilirsiniz. Hatta adama Dünya düzdür diyebilirsiniz. Oturun tartışın hatta trolleyin fakat belli ettirmeyin.

    Dediğim gibi kitap önemlidir. Görmemiş gibi Das Kapital gibi tuğla kadar kitap getirmeyin amk. Basit bilgilendirici kitaplar sizin için çok iyi olur. Felsefe kitapları da iyidir bu arada.

    Ayrıca karşınızdaki insana hoşgörülü olun fakat yüz vermeyin.
    ···
    1. 1.
      +1
      Hoşgörü önemli saygı duyun ama tepenize çıkarmayın.
      Kitap okuyun gençler " neee işe yarıcak amkkk" yazmayın gerzekler kitap okumazsanız karakteriniz ve bireyliğiniz gelişmez, bir yere oturduğunuzda karar verme merciğiniz gelişmez. Ne yiceğinize bile 1 saat karar verirsiniz. Kitap okursanız tasdik etmesemde kızlar konusunda daha düzgün davranır ve tek derdiniz sex olmaz. Hayatın farklı açılarını ve genişleyen bir dünyanız olur.
      ···
   tümünü göster