1. 1.
    0
    efenim malumunuz önümüz referandum. 12 eylül darbesinin 30. yıl dönümünde sandığa gidiyoruz dramatize edilmiş bir şekilde. herkes çağrıda bulunuyor. ben de bulunayım dedim. ben evet veya hayır demek yerine, herkesi "wtf?" demeye davet ediyorum. ("bu ne lan?" anlamında.) önceleri hayır demeyi düşündüydüm ama fikrimi değiştirdim. iktidar bizi evet demeye, muhalefet ise hayır demeye zorluyor. yani bu 26 maddenin tamdıbına evet ya da tamdıbına hayır dememizi istiyorlar. üstelik uzmanlarca hazırlanmayan, bize bir değişiklik vaad etmeyen ve bir anayasa niteliği bile taşımayan bir yasalar bütünü için. siz gidip bir anayasa taslağı hazırlayıp karşımıza getirin, biz o zaman evet yada hayır deriz hesaaabı; şimdilik oy pusulasına "wtf?" yazıp atmayı planlıyorum. evet ya da hayır ikileminin yanı sıra iktidar yanlısı veya muhalefet yanlısı olmaya zorlanıyoruz. evet dersek akpli hayır dersek darbeci oluyoruz. kaldı ki bu taslağı hazırlayanlar 82 anayasasına %92 ihtimalle evet demişlerdi. onlar tükürdüğünü yalarken bize de yalatmaya çabalıyorlar. bu bir anayasa değişikliği oylamasından çıkıp iktidar ve muhalefetin çatışmasına dönmüştür ve bizden taraf olmamızı istiyorlar. gerçekten demokratik bir anayasa istiyorsanız bu işin profesörlerine hazırlatılmış, uzmanlarca üzerinde çalışılmış bir taslakla gelin lan karşımıza. o zaman gidelim oy vereyim biz. buradan 70 milyona sesleniyorum!!! (evet 70 milyona çoluk çocuk dahil)herkes seçiminde özgürdür ama bize şu an bir seçme şansı tanınmıyor! daha ne olduğunu çok bilmediğimiz bir şeye evet ya da hayır demeye zorlanıyoruz! dokunulmazlıklar ve seçim barajı gibi anti-demokratik uygulamalardan kıl bile koparılmazken 12 eylülde zorbalarca katledilenlerin üzerinden siyaset yapanlar tarafından taraf olmaya zorlanıyoruz!

    gelin siz bu kardeşinizi dinleyin. gidip hep beraber oy pusulalarına "wtf?" yazıp atalım. hem ingilizce olduğu için daha evrensel olur hem de ne bileyim değişik olur.

    gelin bu kardeşinizi dinleyip siz de "wtf" diyin. fikir tamamen benimdir. patenti alınmıştır. çalanın elini kolunu bir kutu parlement karşılığında kırdırablrm!!!

    özet:referandumda wtf? diyek.
    ···
   tümünü göster