/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +22 -7
    Nasıl sakin olabiliriz ya da nasıl sakin kalabiliriz sorularının cevaplarını arayacağız birlikte.

    Beyler ilk başta Mike tyson abimiz bile kavga ederken çok stresli ve gergin oluyor. Peki o bu kadar profesyonel olmasına rağmen bu kadar gergin olmasının nedeni ne?

    Öncelikle kavga etmeyin. Kabadayı insanlar dünyanın en pislik insanlarıdır beyler. Zorunda kalmadıkça kavga etmeyin ve zorbalardan kesinlikle uzak durun. Şiddet güzel değildir ve asla bir çözüme ulaşmaz. Döversiniz abileri arkadaşları gelir sizi döver siz gidersiniz vs vs dolanır gider.

    Pek çoğunuz sokakta kavga ederken nasıl sakin kalabileceğini soruyor beyler bunun cevabı aslında çok kolay.
    ilk adım:
    Sokakta veya başka bir yerde size birisi avaz avaz bağırıyorsa ve sizi döveceğini söylüyorsa her insan gibi ürkersiniz. Her insan ürker beyler bu bizim doğamızda var. Peki nedir bunun belirtileri? Sıralayacak olursak mideniz bulanır başınız döner ve görüş açınız daralır (Daralma sebebi gözlerinizi kısmanız ve streslenmenizdir) ve dizleriniz titrer. Bu hisler tamamen doğaldır beyler bunun önüne geçmek oldukça zordur. O anlarda bunu kafaya takmayın beyler onu düşünürseniz büyük ihtimalle dayak yiyen kişi siz olursunuz. Bu yüzden birkaç geri adım atın hafiften gülümseyin ve adamın söylediklerine uzlaşmacı cevap verin. Adam sakinleşmesse mecburen ikinci adıma geçmek zorundasınız.

    Şimdi ikinci adıma geçelim:
    Beyler bu devreleri yaşadıktan sonra vereceğiniz tepki ben kavga veya zarar istemiyorum duruşu yapcaksınız

    http://galeri2.uludagsozl...et-olmas%C4%B1_461551.jpg

    Beyler elinizi resimdeki maymun gibi adamın göğüs kısmına doğru tutacaksınız, bundan sonrası tamamen sizin kavga ahlakınızla alakalıdır. Adam uzattığınız elinize temas ettikten sonra onun yumruk menziline girmiş olursunuz. Adamın vurma ihtimali yükcikse hiç çekinmeden sersemleyeceği bölgelerden birine sert bir yumruk atıp ondan uzaklaşın. Eğer adam devam ettirebilecek birisiyse bu vuruşu devam ettirip kombolayın ve yere serildikten sonra ordan uzaklaşın.

    Sorularınız olursa sorabilirsiniz beyler elden geldiğince cevaplarım.

    Unutmayın beyler , kavga çözüm değildir ve zorbalar dünyanın en pislik insanlarıdır. KAVGA ETMEYiN KENDiNiZi SAVUNUN.
    ···
   tümünü göster