/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    0
    Pek köklü bir değişim olmazdı.Çünkü Avrupanın bugünkü gibi olmasını istemiyorsanız Britanya'yı tarihten silmeniz gerekirdi. Bunu da yapamazdık çünkü denizlerde çok güçsüzdük. Donanmada çok ileriye gitmiş Britanya'yı alamazdık. Zaten Teknolojiyi takip etmediğimiz için Viyana'yı alamadık. Yeteri kadar barut kuvveti yoktu, surları aşabilecek teknolojiyi bilmiyorduk.
    ···
    1. 1.
      -1
      viyenayı zaaten ele geçirmişti kara mustafa paşa kent çok zengindi ve kaba kuvetle degil kentin teslim olmasını bekliyordu kent teslim olursa yeni çeriler bütün kenti talan etmeyecek ve şehrin zenginlikleri osmanlıya kalıcaktı, barut martu demişsinde dönemin en güçlü topları osmanıda idi hatta bu toplar 2 ye bölünüp taşınıyordu mühendislikte büyük bir başarıdır bu.
      ···
    2. 2.
      +1
      barut demiş ya adam kardeş o zamanlarda osmanlı teknolojiyi yakından takip eden bir devlet değil bizzat ÜRETEN bir ülke idi. donanma güçsüzmüş vay amk gibtirgit şurdan buna diyecek birşey bulamıyorum
      ···
    3. 3.
      0
      Siz tarihi nereden okudunuz bilmiyorum ama yanlış bildiğiniz veya tek yönlü okuduğunuz anlaşılıyor. 1.donanma konusunda Hint deniz seferindeki yenilgi çok açıktır. Bizim okyanusa açılacak gemilerimiz yoktur, açılırsak öyle olur.2.Osmanlı'nın teknolojiyi takip etmediği için yıkıldığını ben değil Prof.Dr.Halil inalcık söylüyor. Sizin dediğiniz Osmanlının dönemin en teknolojik ve gelişmiş medeniyeti olduğu kanısı milliyetçi tarih yazımının getirisidir.Ve bunlar doldurma, kabartma mübalağa bilgilerdir.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster