/i/Devlet

  1. 151.
    +7 -7
    atatürk olmasaydı ingiliz bayrağı altında olacağımız nerden çıktı ki?
    ingilizler istanbul'i işgal ettiler osmanlı yıkılana kadar beklediler. osmanlı'yı yıktılar, ingilizlere sorun yapan osmanlı ailesi kovuldu, yeni ülke, yeni bayrak, yeni din bakışı, yeni sistem, yeni yönetici verdiler gittiler. yani ingilizlerin istediği zaten buydu ve yaptılar.

    1. dünya savaşı bittiğinde ingilizler dünya'nın %100'üne yakınını işgal ettiler zaten. ingilizler bayrakları altında yaşamamızı istemediler ki zaten. o kadar enerjileri bile yoktu. ingilizlerin her istediği oldu ve ingilizler tek kurşun atmadan çekip gittiler.

    kurtuluş savaşında atatürk'ün ve türk milletinin kahramanlığı yunanlılara karşıydı.
    mustafa kemal yıllar evvel çanakkele'de bir osmanlı askeri iken ingilizlere karşı savaşmıştı. osmanlı ordusu ingilizleri yendi. ama 1. dünya savaşını ingilizler kazanınca ingilizler istanbul'u işgal etti. osmanlı'yı yıktı, osmanlı ailesini kovdular, yeni bir yönetim modeli ve yeni bir din bakış açısı verdiler. ingilizler'in derdi osmanlıyla idi, istediklerini aldılar zaten. ve sonradan tek kurşun atmadan çekip gittiler.
    ···
    1. 1.
      +1
      harbiden haklısın
      ···
    2. 2.
      +1 -2
      ingilizlerin istediği buymuş:DS.s.d Kurtuluş Savaşında, yunanlıları kim destekledi acaba? Yunanlılara büyük silah lojistik mali destek niye verdiler istediklerini aldılarsa? Tek kurşun atmadan çekip. dSAD:SADA ulan sakarya meydan muharebesinde destek verdikleri yunanlılar yenilmiş, istanbuldaki kalan azıcık ingiliz birliği ne tak yiyecekti Mustafa Kemale karşı.

      Doğru ingilizler normal olarak, galibiyetin ödülünü aldılar, Anadolu gözlerinde yoktu, şartları zor kurak gereksiz ve bütün kalan türklerin ölümüne savaşacağı anadoluda boşuna asker kaybetmek istemediler. AMA yunanlıları gayet aktif şekilde desteklediler. Dolayısıyla kurtuluş savaşındaki zafer sadece yunanlılara karşı değil ingilizlere karşı alınmıştır.

      Senin dediğin gibi olsa, ingilizler başını alıp giderdi yunanlıların yenilmesini beklemeden. keyif mi yaptılar istanbulda o kadar sene?
      ···
   tümünü göster