/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +74 -35
    Son zamanlarda bu pkklıların yaptığı saldırılarda bile Aleviler'i ortaya atan oldu neymiş efendim hdp'nin oylarının yarısını kürtler yarısınıda Aleviler veriyormuş bu söylediğiniz belki Tuncelide olabilir sadece il çapından bahsediyorum zira ordaki halkın çoğu kürt ve kendini Alevi olarak tanımlıyor ama diğer illerde böyle birşeyin imkanı yoktur. (tarihe de açıp bakarsan kürt Alevisi diye birşey yoktur zaten ordaki Alevilerin çoğununda Alevilikle alakası yoktur biraz karışık bir durum merak edip soran olursa anlatırım.)
    Bu başlıkta toplumda Alevilik hakkında oluşan yanlış algıları düzeltmeye çalışıcağım.(Diğer Alevi panpalarımda bildiği sorulara cevap verirse daha hızlı ilerleriz.)
    Bu algıdan dolayı çoğunuz Alevilere burda veya gerçek hayatta sövüyorsunuz. Tarihte hakkımızda atılmış o kadar iftiralar var ki saymakla bitmez büyüklerinizde bu iftiralara inanıp sizlerede böyle aşıladı bundan dolayıda Alevilerden nefret ediyorsunuz.Bu başlıkta yanlışları düzelteceğiz ama.

    Her türlü soruyu çekinmeden sorabilirsiniz.

    Edit: Kürt Aleviliği hakkında baya soru geldi onu kısaca açıklayacağım.
    16. - 17. yüzyılların başında Anadolu'da Türkmen Aleviler katledilmekteydi doğu bölgesinde yakın yaşayan Aleviler ise hayatlarını kaybetmemek amacıyla biz Kürdüz diyerek bu katliamlardan kaçmaya çalışmışlardır.

    20.yy başların kadar bu olaylardan ötürü nesilden nesile aslen Türkmen olan Kürtlerin Aleviliği doğmuştur bu tarihlere geldiğimizde ise başka bir olay yaşanmıştır Osmanlı Devleti bildiğiniz üzere çok uluslu bir yapıya sahipti Osmanlı Devletinde bundan dolayı Doğu Anadolu bölgesinde Kürtler, Ermeniler,Türkler birlikte yaşıyorlardı ama Doğu bölgesinde Türkler azınlıktı Kürtler çoğunluktu bundan dolayı Ermeniler Türkler yerine Kürtlerle bir kültürel etkileşim içine girmiş ve çoğu Kürtçe konuşabilmekteydiler bu o zamanın belgelerinde var.1915 Tehcir kanununu çıktığında ise göç etmek istemeyen Ermeniler biz Kürdüz diyerek bu kanundan kaçmış, Doğu Anadolu'da kalmıştır, Kürdüz diyerek asimile olmuştur ve de kökeninde Türkmen Aleviliği yatan bir Kürt Aleviliğini benimsemişlerdir.
    ···
   tümünü göster