/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    hz. ali imamlık yapmışken neden namaz kılmıyorsunuz?
    ···
    1. 1.
      0
      Bu soruyu cevapladım aynı cevabı tekrar sana atıyorum okuman için;

      Namaz kılanlar var kılmayanlarda var. Bana soracak olursan kılınmalıdır. Bu iddaların çoğu Sünniler tarafından atılır ama onlara baktığında da çoğu 50 yaşından sonra namaz kılmaya başlar kendisi de kılmadığı halde Aleviler namaz kılmaz der.
      Aleviler namaz kılmaz düşüncesinin nerden ve nasıl geldiğini kısaca açıklayayım. Aleviler camilere gitmediği için namaz kılmazlar düşüncesi oluşmuştur ve bunun üzerine de cemevlerindeki semahları görünce Aleviler namaz kılmaz hatta aksine ibadethane dedikleri yerde de saz çalıp eğleniyorlar diye laflar atarlar.Bu olayda mumsöndü iftirası gibi toplumdan Alevileri dışlamak amacıyla atılmış bir yalandır.

      Aleviler namaz kılar ama dediğim gibi hepsi değil. Sünnilikte de böyle değil midir bu her Sünni namaz kılar mı ?
      ···
      1. 1.
        0
        şimdi hemen yok yalan yok iftira işte hep böyle yapıyorlar gibi mağdur edebiyatına başvurma. aleviliğin kolları olduğunu namaz kılan alevilerin olduğunu biliyorum benim kastım türkiye de çoğunlukta olan ve saçma bahaneler ile (hz. ali camide öldürüldü vs.) namaz kılmamayı meşrulaştıran kolların yaptığı ile ilgilidir.bu kollarda sözde büyükler ve alimler namaz kılmamayı caiz gösteriyor benim bahsettiğim bu soruyu cevaplamadan saldırıya hazırlanmışsın zaten sen.
        ···
      2. 2.
        0
        Kardeşim beni yanlış anlama saldırmadım, mağdur edebiyatı da yapmadım sadece önyargılardan dolayı biraz gıcıklığına yazdığını sandım. Şuan sorduğuna gelirsem, senin söylediğin gibileri varsa da onların söyledikleri Alevilikle ve dolayısıyla da islamla bir alakası yoktur. Onların yaptığı sadece Aleviliği istismar etmektir.Ben böyle öğrendim yani Aleviliğin içinde namaz vardır.
        ···
      3. 3.
        0
        benim bildiğim alevilikte de namaz vardır ki şu an benim gibi sunni olan bir çok insanın da büyük alim olarak gördüğü kişiler de alevidir.bu kast ettiğim kişiler olmasa anadoludaki islam kültürü yozlaşacak ve gelişmeyecekti. osmanlıda fetihleri yapan obaların ve orduların bir çoğunun alevi olduğunu unutmamak gerekir.gel gelelim günümüze ne yalan söyleyeyim alevilerin çoğunlukta olduğu bir bölgede yaşamama rağmen ilk defa inançları içerisinde namaz da olduğunu söyleyen biri ile tanıştım. belki bu benim tanıdıklarımın aynı koldan olması ile ilgilidir. neyse eyvallah bro cevap için senin gibilerin olduğunu görmek sevindirici.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster