/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    -1
    1 - Neden gusul abdesti almiyorsunuz?
    2 - Neden Caamiye degilde cemevi denen islam'da yeri olmayan bi yere gidiyorsunuz?
    3 - Neden namaz kılmıyorsunuz ?
    4 - Hz.Ali'nin peygamber olmasi gerektigini savundugunuz dogrumu?
    5 - Kur'an-ı Kerim'de gecmeyen tuhaf seyleri neden uyguluyorsunuz örnek: cemevinde saz esliginde zıplayarak dönmek vs.
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      hz. ali'nin peygamber oldugunu hicbir alevi savunmamistir. Sadece ilk halife olmasi gerektigi tartisilir.Bu kadar yildir ziplayarak donen bir alevi gormedim, cahilligine veriyorum bunu.Ama kafasini sallayarak ibadet ettigini sanan meczuplar gordum. Daha agir bir ornek de verirdim ama gordugum terbiyeden soylemiyorum.
      ···
    2. 2.
      +1 -2
      Ben sana kötü bisey söylemedim ve sorularimin coguna cevap vermedin. Hoplayarak ziplayarak saz esliginde cem evinde yapilan bi ibadeti internette gordum cahillikte sinir tanimayan kendini alevi sanan kardesim. O kafasini salliyan dedigin buyuk ihtimalle Bektasi ve Kadiri tarikatlaridir ki EDEB VE AHLAKTAN NE KADAR YOKSUN OLDUGUNU HAYADAN Bi HABER OLDUGUNU GOSTERMiS OLDUN. O BUYUK ALiMLERE VE ZATLARA SENiN GiBi GUNAHKAR Bi iT KiM OLUYORKi HAKARET EDiYOR??? ULAN iSLAMDA YERi BiLE OLMAYAN APTAL Bi SEYE iNANMAKTA ISRARiNiN NEDEN OLDUGUNU HAKKATEN COZEMEDiM. ALEViLiK DEDiGiMiZ SEY SiA MEZHEBiNDEN GELiR VE iSLAMDA SADECE 4 HAK MEZHEB VAR 5.Ci YANi SiA VE ALT KADEMELERi UYDURMADAN VE ZEVKTEN ÖTEYE GECMEYEN HURAFELERDEN BASKA BiSEY DEGiL. ARASTiRMANDA VE iSLAMi HAKiKATiYLE OGRENMENDE FAYDA VAR !!!
      ···
    3. 3.
      +1
      Bektasi kafa sallamaz cok bilgilisin ya amk. kafa sallamanin da islamda yeri var mi?benim gunahkar olduguma sen karar vereceksen ne ise yarar savundugun islam?amk bilgisizi aleviligi siiligin alt kolu oldugunu sanip bana salliyor.o aptal dedigin mezhep de sunnilikten sonra en cok mensubu olan bir mezheptir, once sen bir edepli konus.
      ···
    4. 4.
      +1 -2
      Lan denyo hatasiz kul olmaz lafini duymadinmi? Elbette günahkarsin benden öyle ve savundugum islama laf konduracak adam degilsin sen. Pardon adam dedim. Din konusunda Elhamdülillah benimle aşık atamazsin tutmus diyosunki alt kolu lan mal amelde ve itikadde mezhepler vardir itikadda sia olan mezhebin amelde mezhebleri caferilik ve aleviliktir kara cahil. Ayrica mensubunun fazla olmasi dogru oldugnu gostermez. Ve Sünnilikten sora en cok alevilikte mensubda yok. Kafa sallama dedigin sey sesli zikirdirki senin gibi din cahili islami bildigini sanan hiyarlar bunu bilemez. Abdulkadir Geylani Hz.lerinden süre gelen bi zikri sen basibos bisy olarak degerlendiriyosun vallahi helal. Alevilik dedigimiz ama ne hadiste nee ayette nede hadis-i kutsi'de gecen hurafeye inanmaktan vazgcip islami gercek anlamda yasayip ögrenmeni ALLAH(c.c)'dan dilerim...
      ···
    5. 5.
      +1 -1
      1- Böyle birşey söz konusu değil her Alevi gusül abdesti alır , bu da Alevileri toplumdan dışlamak amacıyla atılmış bir yalandır.
      2-islamda yeri olmayan derken ? Hz.muhafazid zamanında Cami var mıydı ? Yoksa bu gösterişli Cami geleneği Emevi devleti döneminde mi çıktı minareli, çinilerle süslü falan ? Hz.muhafazid ibadetini mescit gibi küçük bir yerde ve gizli olarak yapardı sırf gösteriş olmasın diye şuanki cemevleri de mescitlere benzer küçük yapılardır Aleviler de ibadetlerini gizli yaparlar bundandır ki bir sürü iftiralara maruz kalmışlardır.
      3-Bu sorunun cevabını açıkladım bakabilirsin bu olayda Aleviler'i toplumdan dışlamak amacıyla atılmış bir iftiradır detayını yukardaki bir enrtyden okuyabilirsin.
      4-Böyle birşey yok bizim için Allah, muhafazid,Ali üçlemesi vardır bunların anlamıda; Allah, kainatın kurucusu, muhafazid hakikatın ve islam'ın temsilcisi, Ali ise evliyaların en büyüğüdür.
      5-Bu Aleviliğin Türklere geçiş zamanına dayanır, Türkler'e Alevilik geçmeden önce Türkler Şamanizim inancını benimsiyordu bu inançta Tanrı'ya bağlılılarını çalgı çalıp dualar okuyarak yapma vardır Türkler'e Alevilik geçince bu 2 inancı harmanlamışlarıdır bu ibadette günümüzde hala devam etmekte. Bu yüzdendir ki herkes öz Türk olan Alevidir der.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Ayrica alevi arkadasim gusul nedir bilmez camiiye gitmez( ki cuma namazini nerede kiliyorsunuz ? ) sekildeydi. Ben gorduklerimi sordum. Ayrica Hz.muhafazid(s.a.v)in ümmeti icin "ALLAHiM BENi OKADAR BÜYÜTKi CEHENNEMi KAPLiYiM HiC Bi MÜSLÜMAN DÜSMESiN " diyr dua eden Hz.Ebu Bekir efendimiz varken nasil Hz.Ali'yi en buyuk alim olarak sayarsiniz oda bi tuhaf..( Yanlis anlama hasa biz kimizki alimler arasinda ALLAH(c.c) katindan derecelendirme yapalim ama tek bi kisiyi en buyuk alim olarak gormek sacmaliktir bunu ancak ALLAH(cc) belirler ve ayrica ücleme olayida cok yanlis haşa hristyanliktaki ve yahudilikteki üclemeyi andirdi bunu kllanmamani oneririm)
        ···
      2. 2.
        +1
        Kardeşim o arkadaşın bırak Aleviliği Müslüman bile değil o zaman. Camiye gitmeme olayı tartışılır, olabilir yani ama gusül almama olayı tamamen yanlış.
        O üçleme konusuna gelincede Alevilikte debir üçleme vardır Sünnilikte de. Alevilikteki Allah-muhafazid-Ali dir. Sünniliktedeki ise Allah-muhafazid-Dört Halifedir zaten Alevilikle, Sünnilik arasındaki en büyük düşünce farklarından biride budur.Biz sürekli söyler, kullanırız o üçlemeyi ama Sünniler söylemezler sürekli yani bu üçleme de bir yanlışlık yok iki mezhepte de var bu üçleme olayı.
        ···
      3. diğerleri 0
    6. 6.
      -1
      indomi kusura bakma biraz sert sormusum ama benim kötü bi niyetim yoktu. Sorduklarimi alevi arkadastan gordugum.ic . sordum kasitli yada iftira atma amacli degil. Ve herseyden ziyade evet Hz.muhafazid(s.a.v)'in zamaninda cami vardi ki mescid bilindigi üzere camiinin kücül versiyonudur. Cem evi dedigimiz seyde görüntülere baktigim zaman bi arkadasin saz caldigini ortada 5 kisinin halka seklinde ziplayarak ilerledugini gordum ve bunun ibadet sayildigini duydum. Bunu internette alevileri tanitan bi videodan izledim. Ayrica bi sey dha izledim erkek e kadinlar kapinin esiginde bi tahta var onun uzeriden geciyolar ruhani dunyaya gectiklerini inanip yanyana kadin erkek oturup ibadet ediyolardi fakt kadinli erkekli ibader olmaz... Türkler islama gectikten sonra samanizmle baglarini tamamen koparmislardi sadee alevi Türkler haric ki,sencede tek ve gercek din olan islama hurafe katip harmanlamak akil kari bi ismi ?
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster