/i/İnanç

İnanç
  1. 176.
    +1 -1
    Alevilikte kendi içinde çeşitlere ayrılıyor sanırım. Müslüman olan , müslümanlığa yakın olan ve dinle imanla alakası olmayan hatta düşman olan alevi tipi .indomitableman panpa sen kendini müslüman olarak görüyormusun ? Yanlış anlama ! Örneğin islamda içki haramdır ama aleviler bu konuda çok esnek . içkinin haram olduğunu bile bile içmek insanı dinden çıkarmaz günahkar yapar ancak içkinin haram olmasını ben kabül etmiyorum dersen dinden çıkarsın . islamda iman pamuk ipliğine bağlıdır .Yani bir bütün olarak kabul etmek zorundasın yada etmezsin .Siyah ve beyaz var islamda , gri yok. islamın şu şu hususlarını kabul ediyorum şunu kabul etmiyorum gibi bir tercih sözkonusu değildir. Aynı durum namaz, oruç içinde geçerli. Sorumu bu bağlamda cevaplarsan sevinirim.
    ···
    1. 1.
      +1
      Haklısın bu konuda her mezhepte olduğu gibi Alevilikte de böyle insanlar söz konusu bana sorarsan ben namaz farzdır derim kılınması gereklidir ama mutlaka camiye gidilmeli mi orasını tartişırım ayriyetten oruç konusu bilirsin belki bizim Muharrem orucumuz vardır, bunun yanında bildiğin üzere Ramazan orucu da vardır bazı Aleviler Ramazan orucunu reddeder ama bana göre o da farzdır belki burda da böyle düşünen Aleviler vardır yok tutulmaması gerekir falan diyen eğer varsa yazsın Kurandan örnekler açıklayabilirim. Bana göre Muharrem orucu ne kadar farzsa Ramazan orucu da o kadar farzdır. içki konusuna gelince benim çevremde içen çok kişi vardır ama gidipte demez içki günah değildir diye derse eğer zaten dediğin gibi dinden çıkar. Esneklik konusunu da yukarda bir entryde açıkladım panpa oraya bakarsan daha açıklayıcı olur senin için.
      En baştada dediğim gibi elbet her mezhepte yanlış yaşayan insanlar var Alevikte de saçma sapan inançlara sahip olan insanlar var Sünnilikte de var mesela ISiD kendini Sünni olarak tanımlıyor oysaki islamla dahi alakası yok.
      Umarım sorunu doğru anlayıp, açıklayıcı bir cevap verebilmişimdir.
      ···
      1. 1.
        0
        teşekkür ederim panpa.
        ···
   tümünü göster