/i/İnanç

İnanç
  1. 201.
    0
    Düşmanlık değilde bir kırgınık var haliye, çoğu Alevi'de sevmez ama bir sahabe olduğundan dolayı saygı duyar çoğu, küfür etmez, herhangi bir hakarette bulunmaz ama dediğim gibi sevmezler pek.
    Bizim dedelerimiz sizin imamlarla aynı görevi yapar her ikiside ibadetleri başlatır, yönetir her ikiside aklına bir dinsel soru takıldığında gidip sorabileceğin kişilerdir. Alevilikten Sünniliğe geçen elbet vardır ama şuana kadar ben rastlamadım ama zaten Aleviliğin en baş kurallarından biri olan insanları inancına göre yargılamama kuralından dolayı kimse birşey demez o onun kendi görüşüdür saygı duyarlar.
    Alevilerin biraz Sünni, Sünnilerin de biraz Alevi olması konusu doğrudur zira ikisininde ortak paydası Müslümanlıktır.
    Cem evinde toplanma zorunlu değil, herhangi birinin evinde de toplanılabilir.
    Muhtemelen bu tek eşlilik olayı Arap bölgelerde yaşayan Aleviler için söylenmiştir zira o bölgelerde çok eşlilik yapılabiliyor. Türkiye gibi ülkelerde zaten çok eşlilik mümkün değil. Alevilikte de dediğin gibi tek eşlilik esastır, eşinin ölümüne kadar her inanışta olduğu gibi onu aldatmaman ölümüne kadar ona bağlı kalman gerekir.,öldüğünde ise istersen başka biriyle evlenebilirsin.
    ···
    1. 1.
      0
      Peki bu dedeler yaşı çokmu ileri oluyor yoksa bunun bir eğitimi falanmı var bildigimiz dede mi yasini basini almis kisimi.Ne zaman oruc tutarlar ve onlar icin onemli olan gunler hangileridir.Ve Hatayda hava limanindan grand bogaz icine kadar kac para tutar
      ···
    2. 2.
      0
      Evet yaşları biraz ilerlemiş olur ve eğitimi yok dedelik soydan gelen birşey eğitim alarak dede olamassın.
      Önemli günler

      -Hıdırellez
      -Hızır Orucu
      -Kurban Bayramı
      -Masum-u Pâk Orucu
      -Muharrem Orucu
      -Gadir Hum Bayramı

      Bu günler en çok önplanda olan günlerdir ama daha birçok anma ve önemli günler bulunur internetten daha detaylı inceleyebilirsin.
      Panpa hiç burda taksiye binmedim dolayısıyla bilmiyorum ama tahminimce tutar biraz çünkü havaalanına baya uzak.
      ···
    3. 3.
      0
      hem namaz kılıp hem cem evine gitse nolur bir şey olmaz heralde iki düşünceyide(mezhep degıl falan dedın o yuzden boyle dedım)beraber yaşa nolur.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster