/i/Devlet

  1. 1.
    +49 -4
    Çünkü Turklugu sadece azeriler ve biz koruyoruz diğerleri rus yarragi peşinde
    ···
    1. 1.
      +34 -2
      son yıllarda biz de malesef arap özentisi olduk
      ···
    2. 2.
      +2 -2
      kırgızistan başkanı rte ye abi abi diyor. türkmenistan da öyle. ama kazaklar ve diğer devletlerin bizle ne alakası var amk.
      ···
    3. 3.
      +24 -3
      açıklayayım. türklere diyorlar ki kazakistan - kırgızistan - özbekistan türkleri asimile oldu. onlar ruslaştı.

      onlara da diyorlar ki türkiye ve azerbaycan türkleri asimile oldu. onlar araplaştı

      halbuki yalan. sırf bizi ayırmak için ileri sürülen bir oyun. kazakistanlı bir tanıdığım var ve türkiyeye gelinceye kadar bizim anadilimizin arapça olduğunu, sokaklarda arapça konuştuğumuzu zannediyormuş çünkü ruslar öyle gösteriyormuş. neden acaba?

      kaldı ki zaten özellikle son yıllarda recep denen huur evladı sağolsun arap zütü yalamaktan başka bir tak yemiyoruz. şimdi soruyorum size.

      kazakistanda yaşayan bir türksünüz. başınıza türlü olaylar geliyor ama türkiyenin T'si gözükmüyor ortalıkta.bir gün gazeteyi bir açıyorsunuz ve şu yazı: ölen arap kral için türkiye de ulusal yas ilan edildi ne düşünürsün? ne yaparsın? ne tepki verirsin?

      tayyitin türklük düşmanı olduğunu hepiniz biliyorsunuz. bunu da çeşitli şekillerde aramızı soğuk tutarak diğer türk devletlerine de hissettiriyor ve bağlarımızı koparıyor. bunu fark edemeyen öküzdür zaten.siz de sorguluyorsunuz orta asya türkleri neden bize karşı soğuk?

      onun gözünden bak. neden sıcak olsun?

      kimsenin kimseye karşı soğuk olduğu falan yok. zannediyormusunuz ki şu ülkenin başından tayyit denen huur evladı gitse, gerçek bir türk evladı gelse yine aramız soğuk olacak?
      ···
      1. 1.
        -1
        Panpa dexer senin dedigin gibi türk düşmani olsun diyelim neden bütün avrupa tayyibe saldirsin soylermisin
        ···
      2. 2.
        0
        yav liseli sen ne çeşit bir geri zekalısın abim?
        o kadar çalınan paralar şehit edilen askerler türki devletlere gibtir çekmeler arap avrupa zütü yalamalar saraylar saraylarda bin liralık bardaklar altın tuvaletler bilmem kaç milyon dolarlık elektrik faturaları devlete verilen zararlar peşmergeyi davul zurnayla karşılamalar megri megriye ağlamalar atatürke sövmeler milli bayramları iptal etmeler tc yi kaldırmalar türk kızılayı sodasının üzerindeki türk kelimesine varıncaya kadar her taku kaldırmalar... bilmemneler.

        bunların hepsini tek bir sebep için görmezden gelebiliyorsun. avrupa tayyibe neden saldırıyor diye. öyle mi?gerçekten bu kadar geri zekalı olabilir mi bir insan? yoksa taklit mi yapıyorsun?

        ben sana cevap vereyim. tayyiti ülkenin başına amerikanın getirdiğini bilmeyen yok.son zamanlarda açık açık züt yaladığı için bu iyice ortaya çıkmış durumda. öyle ki ak troller artık savunacak bir kelime bile bulamıyor. şimdi mantıklı düşün. avrupa tayyite saldırır gibi yapar da perde arkasından paralarımızı yerse ne olur? senin gibi beyinsiz huur çocukları ulan öyle olsa avrupa niye saldırsın? der değil mi?

        daha bizim varlığından haberimiz olmayan yerlere ajan yollayıp kontrol altına alınıp sömüren amerika bunu mu hesap edemeyecek sence?

        biraz,bak azıcık akıl mantık zeka beyin. lütfen ama. lütfen!
        ···
      3. diğerleri 0
    4. 4.
      +6
      şukunu verdim çünkü Türkmenistan'ıda gördüm Kazakistan'ıda dolayısıyla Özbeklerlede içli dışlı olma şansını yakaladım, hepsi kardeş olduğumuzu biliyor, Oğuz Han dedemizdir diyor
      ···
    5. 5.
      +1
      http://video.uludagsozluk...%C3%BCrk-dememesi-124190/
      ···
    6. 6.
      0
      Kazakistana gittim adam içkili içkili iftar açmaya geldi durdu biraz göz göze geldik adam ağlamaya başladı bana dediki lütfen bizi kurtarın bize sahip çıkın dedi gerçekten yaşadım bu olayı ordaki gençler rusça falan konuşuyor amk madem biz arapladiyoruz hangi genç arapça konuşmak için can atıyor
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster