/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
http://sizofrenpgibolog.c...nikleri-ve-detaylari.html
  1. 1.
    +3
    Lucid Rüya | Teknikleri | Nedir?
    Lucid RüyaLucid Rüya çok derin bir mevzudur ve bu konu hakkında sallanmaması gerekir. Önüne gelen konuşuyor “Şöyle yapılır, böyle yapılır, soğanla beraber yatın, saçınıza karabiber dökün öyle uyuyun..” YAV HE ABi. Üstüme gelmeyin benim. Burada açık ve net, mantıksal bir şekilde açıklayacağım size her şeyi. Öteden beriden okumayın böyle konuları, gelin burdan okuyun. Geçen bi gezeyim dedim, adam lucid rüya görme tekniğine “Yatakta çıplak uyuyarak deneyin.” yazmış. Sen lucid rüya tekniği vermemişsin kardeşim, sen büyük ihtimal sapık bir hırsızsın insanlarıda kendi kötü emellerine alet edeceksin, get out here. :@ Neyse, konumuza dönelim..

    Lucid Rüya Nedir?

    Lucid Rüya, rüya aşamasındayken rüyanın kontrolünü ele almaktır. Birazdan bunun nasıl yapılacağını gerçek şekilde açıklayacağım, ancak biraz daha Lucid Rüya hakkında bahsetmek istiyorum.

    Asıl adı Lucid Dream olan rüya kontrol etme olayına Lucid Rüya diyoruz. Lucid Rüyanın uykunun derin kısımlarında gerçekleşmesi çok zordur. Genellikle basit olarak “Rem” denilen uyku arasında gerçekleşir. Yani “Uyanmak/Uyanmamak” arasındaki çizgide rüyanızı kontrol etmeniz çok kolaydır, tabii ince detayları vardır.

    Rüyamızı %94 bilinçaltımız tarafından gördüğümüzden bir önceki makalede bahsetmiştim. (bkz: Neden ve Nasıl Rüya Görürüz)

    Yinede, okumayanlar için önemli bir kısa özet geçiyorum;

    Özet: “Bilinçaltı, geçmişten, günlük yaşanılan olaylardan, dikkatimizi çeken şeylerden vs. etkilenir ve bunları rastgele zamanlarda rüyalarımızda bize göstermeye bayılır.”


    Rüyamızı kontrol etmemiz için bilincimizi rüyada iken tamamen olmasa da devreye sokmamız gerekiyor. Bilinçaltımızı kontrol edemeyiz, bu nedenle bilinçaltımız ve bilincimizi iş birliği yapmaya zorlamalıyız. Bunu yapmanın çeşitli yöntemleri var, şimdi onlardan bahsedelim.



    Lucid Rüya Teknikleri ve Detayları


    Lucid Rüya görmek öyle kolay iş değildir, tabii kolay tekniği de vardır, ondan da birazdan bahsedeceğim fakat tam anlamıyla gerçek ve uzun vadeli rüyayı kontrol etmek, o kadar kolay iş değildir. Onlara da değineceğim şimdi.

    Kolay Teknik | Uyku/Uyanıklık Arası (REM)

    Bu yöntem rüya kontrol etmenin en basit yöntemidir. Aslında herkes farkında olmadan bunu dakika/saniye oranında yaşar. Bu tekniği yapabilmek için biraz uykusuz olmak yeterlidir.

    Öncelikle uyumadan önce duşa girmek daha sağlıklı olur, çünkü zihni açacaktır. Bu pozitif etkidir. Duşun ardından yatılmalı, 5 saat sonra uyanılmalıdır. Bunun için alarm kullanabilirsiniz. 5-6 saat sonra uyanın, isterseniz gelin bu yazıya tekrar göz atın isterseniz de kalkın balkonda 3-4 dakka hava alın. En az 10 dakika uyanık kalın ama.

    Uykunuzu da biraz açmak gereklidir. Balkona çıkmak veya elinizi yüzünüzü yıkamak bu konuda size fayda sağlayacaktır. Bunların ardından tekrar yatağınıza yatın, rüyanızı kontrol edeceğinizi düşünün, ne görmek istediğinizi düşünün. Birazdan rüyaya dalacaksınız, ve rüyada farkındalık kazanacaksınız. Durmayın, rüyadayken sürekli “bu bir rüya, ve ben bu rüyayı kontrol ediyorum” diye düşünün. Bunu düşünmeyi bırakmayın yoksa bilinciniz kapanacaktır ve tekrar bilinçaltına döneceksinizdir. Lucid Rüya olayı, bilinçaltı ve bilincin beraber çalışmasıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle bilincinizi ve bilinçaltınızı açık tutmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

    Şimdi biraz daha profesyonel yöntemlere değineyim.

    Bkz: http://sizofrenpgibolog.c...nikleri-ve-detaylari.html
    ···
   tümünü göster