/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 1.
    +4 -1
    arkadaşlar vajinayı sabunla falan yıkamayın sakın, yağlı kalsın birakın sadece dışını peçeteyle silin yeter.
    bir dr dan alıntı yaptım ismini hatırlamıyorum ama dr un döl yatağı diye bahsettiği rahim bu arada, aşağıda ki bilgileri okuyun lütfen

    =>>>>>>>>>
    -araştırmalara göre Türkiyede 18 yaş üstü kadınların yarısından fazlasının döl yolu yıkama alışkanlığı var
    - Bu gelenek anne ve diğer büyüklerden öğrenilerek nesilden nesile aktarılıyor
    - Bu geleneğin amacı; hamileliği önlemek, akıntı, rahatsızlık ve koku gidermek .
    - Hangi amaçla yıkanır ise yıkansın döl yolunun yıkanması hem amacına hizmet etmiyor hem de üreme organları iltihabından dış gebeliğe ve hatta kansere kadar varan çok ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.
    Türkiye ve benzeri ülkelerde döl yolunu yıkama alışkanlığı çok yaygın. Araştırmalarımız, Türkiyedeki 18 yaş üstü kadınların % 50- 60 kadarının çok sık aralıklarla döl yolunu yıkadığını gösteriyor. Bu gelenek anne ve diğer büyüklerden öğreniliyor, böylece nesilden nesile aktarılarak varlığını sürdürüyor
    Döl yolunu yıkayanların büyük çoğunluğu yıkamada yalnızca basınçlı veya basınçsız su, ya da sabun ve su kullanıyor. Çok az bir kısmı ise, bu amaçla satılan içine çeşitli kimyasallar ve parfüm katılmış olan hazır çözeltileri kullanıyorlar.
    kadınlar genellikle cinsel birleşmeden sonra, ban.yo veya boy abdesti sırasında, adet görme sonrasında, bazı cinsel organ şikayetleri olduğunda veya tuvalet sonrasında cinsel organlarını yıkıyorlar. Yıkamaya gerekçe olarak birçok neden ileri sürülüyor. Bunların başında cinsel ilişkiden sonra temizlenmek, hamile kalmamak ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak geliyor. Bunların hepsi yanlış bilgilenmeye dayanıyor. Çünkü döl yolunu yıkamak bu amaçların hiçbirine hizmet etmiyor. Aksine döl yolunu yıkamak birçok sağlık sorununa neden oluyor.
    ···
   tümünü göster