/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    -1
    Panpa alınmak yok, yanlış anlamak yok. Tamam mı?

    "Sizdeki ışid" derken görülen kısmı ile kuran ile hareket eden, müslüman bir topluluktan bahsettiğimi anlamışsındır. Ama senin bu "amerikanın, israilin oyunları" şeklindeki tutumun çok yanlış. Hükümetler gerçek manada çok karışık işler yapmakta ve emin ol bu işleri duymamız, anlamamız pek olanaklı değil. Ben "görmediğim şeye inanmam banane banane" diyenlerden değilim, o önyargıyı bir alalım. Kuranda çelişki dolu, evet. Altında onlarca mana aramanıza, arapçanın enginliğine dayanmanıza rağmen "biz her şeyi açıkça yazdık" gibisinden bir ayetin olması gibi. Çevirilerde hata olması, bir kötü niyetli kişinin bilerek yanlış çevirmesi gibi olaylar da tanrının acizliğini ispat eder niteliktedir.

    Her şeye kadir tanrı, böyle bir dünya yaratarak, "kitabımızı biz indirdik biz koruyacağız" gibisinden bir ayet te vererek insanların sizin deyiminizle "anlayamayacağı" şekilde yaratması, bazı insanların kuranı değiştirmeye yeltenmesi ile ayetin bozulması tanrının kitabını koruyamadığına, sünnetlerin dikkate alınmaması gerektiğini söylemek allahın gönderdiği elçinin sözüne bile sahip çıkamayacağına ispattır. Arapça, kurandan çıkmaktadır ve dediğiniz gibi islam "ilk insan"ın yaratılışından beri var değildir.

    Bu tür düşünceler büyüklerimizin anlattığı şeyler, bazı bilgisiz insanların, "hoca"ların anlattığı şeylerdir. Lütgen biraz daha mantıklı düşünelim ve bilgili insanları tercih edelim
    ···
   tümünü göster