/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
  1. 1.
    +104 -6


    Okumadan önce başlığı takibe alın. Bugün benim doğum günüm. Size sürpriz yapmak istedim


    The Wire - IMDB 9.3



    Baltimore, Maryland'de geçen bir suç draması. Dizinin her 5 sezonu da şehrin ayrı yüzlerine odaklanmıştır.Bunlar sırasıyla, uyuşturucu trafiği, liman, şehir yönetimi ve bürokrasi, eğitim sistemi ve yazılı basındır. Dizinin en önemli özelliklerinin başında yüksek gerçeklik gelir.


    Oz - IMDB 8.9



    Oswald State Correctional Facility adlı bir Amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor. Neo Nazilerin, Afrika kökenli Amerikalılar'ın, motorcuların, Sicilya mafyasının, Müslümanların, irlandalıların, Latinlerin ve diğerlerinin etrafında dönen bu dizide pek çok aşırı şiddet içeren sahne bulunmaktadır.


    The Sopranos - IMDB 9.2



    New Jersey’de bir Amerikan-italyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuş bu dizi aynı zamanda Soprano ailesinin bireyleri ve Tony’nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunar.


    True Detective - IMDB 9.2



    Her sezon farklı karakterlerin yer aldığı ve farklı olayların anlatıldığı bu dizi sezon boyunca bir cinayeti konu alıyor gibi gözükse de çevrede olan her türlü pis iş de ortaya çıkar ve konunun sadece bir kişiyle bağlantılı olmadığı, umulmadık kişilerden umulmadık bilgiler çıktığı anlaşılır. ilk sezonunda Matthew McConaughey ve Woody Harrelson; 2.sezonda ise Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch ve Vince Vaughn gibi isimler yer alıyor.


    Sherlock - IMDB 9.3



    Hikaye bildiğimiz gibi ancak tek bir fark var o da günümüzde geçiyor olması. Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman başrollerde.


    Game of Thrones - IMDB 9.5



    Hala devam eden ve uzun bir süre unutulmayacak efsane dizi. Bu diziyi anlatmaya gerek yok ve her ne kadar imkansız gibi gözükse de kısa bir özet geçebilirim. Bu dizi başka bir diyarda geçiyor onu söylemeliyim ilk önce. Kuzeyde yedi krallığı mistik yaratıklardan(ak gezenler) koruyan duvar ve onun gece nöbetçileri. Güneyde birbirinden kurnaz ve onursuz insanlarla dolu kralın şehri ve ona bağlı 7 beylik. Doğuda, diğer kıtada Westeros'un eski efendilerinden son kalan asil bir kan ve onun ejderhaları... 9 ayrı konu bir dizide işleniyor. Özet geçmek imkansız.


    Breaking Bad - IMDB 9.5



    50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White, maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman ile birlikte metamfetamin işine girer. Kimya konusunda çok başarılı işlere imza atmış öğretmen ile uyuşturucu piyasasını iyi bilen eski öğrencisi, yüksek kalitede ve saflıkta metamfetamin üreterek uyuşturucu ticaretine başlarlar.


    Dexter - IMDB 8.9



    Dexter Morgan, Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışan, aynı zamanda bir seri katil olarak gizli bir hayat sürdürüyor. Öldürdüğü kişilerse katiller.


    Supernatural - IMDB 8.7



    Dizi, kardeşlerin insanların gerçekte var olmadığını zannettiği birçok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. varlığın avcılığını yaptıkları ve bu maceralar sırasında yaşadıklarını anlatır. Dizide, Dean ve Sam arasındaki özel ilişki ön plandadır.


    Lost - IMDB 8.5



    Dizi, Sidney'den Los Angeles'a uçan bir yolcu uçağının kaza yapması sonucu Güney Pasifik'te gizemli bir adaya düşen kazazedelerin hikayelerini konu edinmektedir.


    Prison Break - IMDB 8.5



    Haksız yere idam cezasına çarptırılan Lincoln Burrows'u kurtarmak için kardeşi Michael Scofield hapishaneden kaçış planını vücuduna dövme olarak yaptırır ve suç işleyip abisi Lincoln'ün yattığı hapishaneye gönderilir. idam gerçekleşmeden onu kaçırmak zorundadır.


    House - IMDB 8.9



    Doktor Gregory House bulaşıcı hastalıklar ve nefroloji konusunda uzman ünlü bir doktordur. Başarılı bir doktor olmasına rağmen hastane kurallarını ve yasaları umursamaz tavrı sürekli onun başına işler açar. Bu yüzden birçok hastane değiştirmiştir. Hastane yöneticisi Lisa Cuddy, House'ı işe almadan önce onun bu özelliğinden haberdardır. Lakin kendisinin House'u dengeleyebileceğini ve onu göz altında tutabileceğini düşünmektedir.


    House of Cards - IMDB 9.0



    Dizinin asıl konusunu anlamayanlar için politik, ancak birkaç bölüm izleyince dizinin politika ile neredeyse alakasız olduğu görülür. Asıl konu güçlü bir kadın olan Claire ve politik hırsları olan Frank Underwood çiftinin dünyadaki en büyük mevkiye çıkış hikayesidir.


    Suits - IMDB 8.7



    Mike Ross eğitimini yarıda bırakmış bir dahidir. Mike'ın çocukluk hayalleri yaşadığı talihsiz olaylar ve büyük annesine bakma sorumluluğunu almış olmasından dolayı gerçekleşememiştir. Doğal zekası ve inanılmaz hafızası ile Mike geçimini başka insanların yerine LSAT(hukuk okulları sınavı) sınavlarına girerek sağlamaktadır. Harvey Specter New York şehrinin en iyi avukatlarından biridir ve çalıştığı firmada başkan yardımcılığına terfi etmiştir. Şirket kuralları gereği kendisine bir asistan almak zorunda olan Harvey tesadüf olarak karşılaştığı Mike'ın zekasına, hazır cevaplılığına ve angiblopedik düzeydeki hukuk bilgisine hayran kalır. Harvey Specter Mike'ı işe almasına rağmen Mike'ın üniversite eğitimini tamamlamamış olması ve şirketin yalnızca Harvard mezunlarını kabul etmesi ikiliyi Mike Harvard mezunuymuş gibi davranmaya iter.


    Homeland - IMDB 8.5



    Irak'ta 8 yıllık tutsaklığından sonra kahraman gibi karşılanıp evine dönen deniz piyadesi Nicolas Brody'den bir istihbaratçı olan Carrie Mathison taraf değiştirdiğinden şüphelenir.


    Fringe - IMDB 8.5



    Dizide Kamu Güvenlik Teşkilatı denetimi altındaki FBI'ın bir kolu olan ve Boston, Massachusetts merkezli Fringe Bölümü anlatılmaktadır. Fringe takımı korkunç ve tüm dünyayı etkileyebilecek açıklanamayan olayları açıklamak için alışılmamış bilimsel yöntemlerden ve FBI soruşturma yöntemlerinden yararlanmaktadır.


    Spartacus - IMDB 8.6



    Trakyalı asker Spartacus Romalılara esir düşer ve dövüşmesi için Capua'ya yollanır. Tek seçeneği karısını kurtarmak için hayatta kalmaktır. Kendisi uzun sürecek arkadaşlıkları da burada edinir.


    Sons of Anarchy - IMDB 8.7



    30lu yaşlarda olan Jackson(kısaca Jax) Teller, yasadışı işler yapan Sons of Anarchy Motogiblet Kulübü'nün California'da yer alan Charming şubesinin başkan yardımcılığını yapmaktadır. SoA'nın diğer motogiblet kulüpleriyle, çetelerle, Rus, Çin mafyalarıyla ve IRA (irlanda Cumhuriyet Ordusu) ile olan ilişkilerinin yanı sıra aile hayatı da bu dizide önemli bir yer kapsamaktadır. Bol bol aksiyon içerir. Kesme, biçme, koparma, vurma, patlama, parçalara ayırma vs.


    ···
   tümünü göster