/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    0
    1 - Yaratılan insanların canını neden önemsemiyorsunuz ? Her yıl onlarca yüzlerce insan kan alıp vermemeniz yüzünden ölüyor.

    2 - Neden diğer tüm dinlerin geçersiz olduğunu söyleyen Kur'an'dan Yhw şahitlerine ve Hristiyanlığa dair ayetler bulmaya çalışıyorsunuz. Bu davranışın Islamı tam anlamıyla bilmeyen kişileri kandırmak değil midir ?

    3 - Yüce olan tanrı yeryüzündeki en önemli varlık için istisnalar sağlamayacak mı ? islam dininde sağlık söz konusu olduğunda çogu şey kullanılabilir. Sizin tanrınız insan yaşdıbına önem vermiyor mu ?

    4 - Neden aranızda X sayıda kişi cennete girecek gibi söylentiler dolaşıyor ? Yoksa aranızda tanrıyla konuşabilenler var mı ?

    5 - Eğer kan bagışını tanrı yasaklamadıysa neden bunu yasak olarak görüyorsunuz. Bu düpedüz intihar olmaz mı ?
    ···
    1. 1.
      0
      1, 5 - Çok bilinen yanlışlardan, Yehova'nın Şahitleri kansız tedavi yöntemlerini destekler, bu tedavi yaygınlaşmaya başlamış dolayısıyla fiyat olarak da uygun hale gelmiştir. Şahitler, kan alıp vermeyi Yehova'nın verdiği bedeni değiştirmek gibi görür; dövme yapmak gibi, estetik yapmak gibi. Aynı inanç -kan özelinde olmasa bile- Rastafarianizmde de vardır. Bob Marley'in neden öldüğünü biliyosundur.

      2 - islamı tam anlamıyla bilmiyorsa insanlar öğrenmeli, Bilmediği bir şeye inanmamalıdır. Eğer bir insanın fikri başka bir insanın söylediklerinden sonra değişiyorsa o insanın ne kendisine, ne ailesine, ne topluma bir faydası dokunmaz.

      3 - Ne gibi istisnalardan söz ediyosun? "islam dininde sağlık söz konusu olduğunda çoğu şey kullanılabilir." Bunu hakikaten inanarak mı yazdın bilmiyorum ama, google'a bir yaz namazda müdahale edilmediği için ölen kaç insan var ? (kötülemek için söylemiyorum gerçek bu)

      4 - Senin de söylediğin gibi söylenti. Eğer bir makaleden okuduysan veya konuşmadan duyduysan yaz.
      ···
    2. 2.
      0
      1 - Kansız tedavi yöntemleri her durumda işe yaramaz. Bu intihardır.

      2 - Dinini tam anlamıyla bilmeyen kişilere Kur'an'dan alıntı yapıp kendi dinini anlatmaya çalışmaj meşru o zaman ?

      3 - Kadınların veya erkeklerin namahreme bakması, alkol ve uyuşturucu kullanması can söz konusu olduğunda helal.
      ···
      1. 1.
        0
        1 - %100 tedavi yöntemi var mı ? yok. Doktor olmadığımıza göre bunu konuşmanın anlamı da yok.

        2 - Kuran'dan alıntılar yaparak başka bir dini anlatmak meşru demiyorum. Bu konuşmanın gidişatıyla alakalı bir durum. Eğer karşılaştırma yapıyorsak içerikleri tartışırız.

        3 - Yukarıda söylediğimden farklı bir şey söylemiycem. Kendi dinince olması gereken ile yapılan arasında fark var.
        ···
      2. 2.
        0
        1. Maddeye yorum yapacağım. Objektif bir şekilde yazdığın şu cümleyi inceler misin ? Ameliyatları nasıl yapmayı, teşhisleri nasıl koymayı, gerekli maddeleri nasıl kan yoluna aktarmayı planlıyorsun ?
        ···
      3. 3.
        0
        Ameliyatta bir problem yok. Şahitlerin, Şaman ayinleriyle falan mı tedavi olduğunu düşünüyosun ? Mesele yaratılan bedene, başka bir bedenden giren kanla yaşdıbını idame ettirmek. Teşhis ve tedavi için kansız tedavi yöntemleri bunu karşılıyor.

        Ayrıntılı bilmem takdir edersinki olanaksız.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster