/i/İnanç

İnanç
https://encrypted-tbn1.gs...3gUcDVI0Z7FOoi8yp75S6jr-6
  1. 1.
    -7
    Küçükken pek olmazdı da, şimdi kurban bayramlarında çok üzülüyorum, ağlayasım geliyor be. Dağlarda çayırlarda yaşayan hayvanı alıp, tüm çevresini değiştirip bazı yerlerde 2 metrekareye, bazı yerlerde 10 metrekareye sığdırıyorlar ve hayatları orada geçiyor hayvancağızların...

    Ne gerek var, her yıl yüzbinlerce hayvanı katletmeye? Neye yarıyor bu? ilkel dinlerin "tanrılar kurban istiyor" diye masum bir kızı kesmesinden ne farkı var? Sen bu koçu/danayı kesince allah "ulan ne güzel ya bak kes dedim kesti, beni çok seviyo ehe" diye mi düşünüyor? Ya bu anlattığınız tanrıların hepsinden insan özellikleri fışkırıyor be! Kurban bayramında kavurmayı yersin, fakat kes desek ne kadarınız kesip, pişirip, yiyebilir?

    Yok bir de acıtmadan kesiyorlarmış, bilmem ne yapıyorlarmış. Ulan pislikler, hayvanın boğazını kesiyorsunuz, boğazını! Hem kutsal bir şey olsa kesilecek hayvan kaçmaz amk. Ne diye? muhafazid önceki din kültürünü de sürdürüp para kazansın diye. Domuz falan da kesilmiyor ha, muhafazidin satacak domuzu falan yok çünkü.

    Onca aile (bizimki de dahil), bazıları namaz falan kılmasa da ibadeti yerine getirelim diye kendi maddi gücünü zorluyor, kurban almaya kalkıyor. Bu kurban dediğiniz şeyin zararı hem maddi, hem manevi lan.

    Kesmeden önce seviyorlar bir de. Pgibolojisine soktuklarım, çocukların yanında yapıyor bir de. Sonra çocukta tüm duygular alt üst oluyor, direkt kurban hayvanlarını hayvanlıktan çıkartıp başka bir keseye koydurtuyorlar.

    Bunun yanında her saniye et, süt fabrikalarında seri üretim hayvan kesiyorlar, kesilmeyenler küçük bir alana sıkıştırılıyor, eziyet çektirilerek sütleri alınıyor. Birkaç video izledim, tanık oldum. Öyle insanlık dışı hareketler ki, aklıma geldikçe çok utanıyorum. Hele o "islami koşullara göre kesilmiştir" ibaresini görünce...

    Düşüncelerim bunlar dostlar, bu parayla fakirlere yardım edeceğinize, bilime, tıbba falan bağış yapacağınıza kurban kesmeyin, kestirmeyin. Bana kimse kurban ibadetini yok yararlı yok bilmem ne de bilmem ne diye açıklayamaz. Hadi, birisi gelsin. Hodri meydan!

    Özet: Kurban kesmek tanrı ile ticarettir, tanrının egosunun göstergesidir, "tanrılar kurban istiyor"dur. Bu katliama izin vermeyelim, biraz daha bilinçli davranalım.
    ···
   tümünü göster