/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +4 -3
    Selam panpalarım,

    Bütün günümüzü burada X'i gibtim, Y'yi nasıl öptüm gibi başlıklarla geçiriyoruz. Bu başlıklarla uğraşmak yerine kendimizi geliştirsek daha iyi olmaz mı ?

    Öncelikle entellektüel kelimesine bakalım. Entellektüel kelimesinin kökü ingilizce'deki " Intellect " kelimesidir. Intellect, anlayış, akıl gibi anlamlara gelmektedir. Yani intellectual person'ı aydın veya zeki kişi olarak adlandırmakta bir sakınca yoktur.

    Peki aydın veya zeki bir kişi olmak için neler yapmalıyız ? Vücudumuzun adına koşuşturduğu, onu beslemek için çalıştığı, bir oraya bir buraya taşıdığı organımız olan beynimizi aktif bir şekilde kullanmalıyız elbette.

    Neden yeni şeyleri keşfeden insanları genellikle zeki olarak adlandırırız düşündünüz mü hiç ? Çünkü bu insanlar diğer insanların üzerine kafa yormadığı konulara ilgi duyuyorlardı. Merak hissine sahiptiler. işte bizim için gerekli olan şey merak.
    Merak beyni aktif olarak kullanmanın anahtarıdır. Gördüğümüz, duyduğumuz ve hissettiğimiz şeylere karşı bir ilgi beslemeliyiz. Onların nasıl meydana geldiğini bilme konusunda ısrarcı olmalıyız. içimizde bunu bilmek için yanıp tutuşan bir şeyler olmalı. Bu his için araştıracağız, araştıracağız ve araştıracağız ...
    Bu merakın neye duyulduğu önemli değil. Önemli olan tek şey merak hissinin olması.

    Evet panpalarım, ben entellektüel bir birey olmak için yola çıktım. Yapacağımız şeyleri, okuyacağımız kitapları, okuyacağımız dergileri burada paylaşacağım.
    ···
   tümünü göster