/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
  1. 1.
    +16 -1


    1)Predestination



    Paradoks arayanlara birebir ... Zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder.Son görevi ise birçok insanın ölümünden sorumlu olan bombacıyı bulup olayın hiç yaşanmamasını sağlamaktır.





    2)Mr.Nobody



    Paralel evreni mükemmel bir biçimde anlatan filmdir.Bir çocuğun yaptığı farklı seçimlerin farklı sonuçlar doğurmasını konu edinir.





    3)Interstellar



    Bu filmi eklemesem olmazdı bu zamana dek izlemiş olduğum en iyi bilim-kurgu filmlerinden birisidir.Filmde izafiyet teorisinden sıkça bahsedilir ve fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki 'Solucan Delikleri' teorisinden ilham alınmıştır.Christopher Nolan'ın yönettiği ve Matthew McConaughey'in muhteşem performans sergilediği başyapıttır.insan ırkı yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir.Derken yeni keşfedilmiş bir solucandeliği, tüm insanlık için umut olur ve uzayda yeni bir yuva bulma macerası başlar.





    4)Old Boy



    Şok etkisi yaratan filmlerden birisidir.Karısı ve bebeğiyle mutlu bir hayat süren işadamı Oh Dae-su bir gün evinin önünden kaçırılır. Uyandığında kendini özel yapılmış bir hücrede bulur. Karısının öldürüldüğünü öğrenen Dae-su, 15 yıllık tutsaklığın ardından serbest bırakılır. Oh Dae-su yemin etmiştir. Mutlu hayatını yok eden adamdan intikam alacaktır.





    5)The Man From Earth



    Tek mekanda geçen bir film ne kadar iyi olabilir ki demeyin adamlar yapmış.Üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan John Oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. Şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler ve John başlar anlatmaya ...





    6)Mai wei



    Bıktım artık Amerikan savaş filmlerinden diyenlere Güney Kore yapımı bir efsanedir.Kore'nin işgali sırasında koreli askerlerin japon ordusu tarafından esir alınması ve Almaya'nın yanında Normandiya'da savaşa zorlanmasını konu alır.





    7)12 Angry Men



    Bu da tek mekanda geçen filmlerden biridir sadece konuşmalar vardır aksiyon isteyen direk geçsin.Genç bir adam babasını öldürme suçuyla yargılanmaktadır.12 tane jüri tartışmak için bir odada toplanırlar.Bu jürilerden 11 tanesi çocuğun suçlu olduğunu söyler ama 8. jüri suçsuz olduğunu söyler.Diğer jüriler ona kararını değiştirmesinde ısrar etmektedir ama tartışmadan kararını değiştirmeyecektir çünkü boş yere masum bir çocuğu ölüme göndermek istememektedir.





    8)12 Years a Slave



    Halimize şükürler olsun dedirten film.Solomon Northup’ın 1853 yılında yazdığı ve kendi hikayesini anlattığı romanından uyarlanan filmde Northup, ABD’nin kuzeyinde yaşayan özgür bir insan, tanınmış bir keman virtüözüyken kaçırılarak köle yapılması ve geçirdiği kölelik yılları anlatılmaktadır.





    9)Schindler's List



    Duygulandıranlardan.Film Oskar Schindler adlı bir Alman işaddıbının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor.





    10)Canım Kardeşim



    En çok beğendiğim türk filmlerinden biri... Küçük Kahraman, ağabeyi ve ağabeyinin sadık arkadaşı Halit,birlikte yoksul ama neşeli bir hayat sürdürmektedir. Devamlı bir işleri olmayan ve günlerini daha çok aylaklıkla geçiren bu ikilinin tek amacı Küçük Kahraman'ın okuması ve hayatını kurtarmasıdır. Parasızlığa rağmen keyifli bir hayat geçiren bu küçük ailenin mutluluğu öğretmenin Kahraman'la ilgili bir gerçeği ortaya çıkarmasıyla son bulur. Yapılan sağlık taramalarının ardından kan kanseri olduğu anlaşılan Kahraman'ın en büyük isteği ise bir televizyondur. Halit ve ağabey bundan sonra tüm güçlerini bir televizyon alabilmek için harcayacaktır.


    ···
   tümünü göster