/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +76 -6
    çok geri kalmıştır. dünya çapındaki dizilere baktığımızda 45 saniye özet 45 dakika bölüm olarak yayınlanır. fakat ülkemizde 1 saat özet 2 saat dizi olmak üzere ( tabiki reklamlar dahil, fakat totalde özetle beraber 2 saatten aşağı olmaz ) yayınlanır.

    düşünüyoruz tabiki bunca başyapıt örnek varken neden bizde de böyle kısa diziler denenmiyor. bana göre ülkemizde o kadar çok dizi yapılıp yayından kaldırılıyor ki tutan ki buna kalite demek isteye bin şahit ister, bu tutan diziler az olduğundan tüm reklam gelirleri bu diziler üzerinden sağlanmaya çalışılıyor ve uzadıkca uzuyor.

    dikkat ettiyseniz hüzünlü ve duygusal sahneler o kadar uzatılıyor ki. kamera en az 4-5 açıdan aynı sahneyi dakikalar boyunca gösteriyor. karakterin hüzünlenmesi, ağlaması duyguyu vermesi derken zaten içi geçiyor insanın.

    yabancı dizilerde anlatılmak istenen olay o kadar net bir şekilde cereyan ediyor ki devamında gelişen olayla arasında bağlantı hemen kuruluyor. ama ülkemizde bir sahnede anlatılmak istenen en az 4-5 sahne detaylandırıldıkca detaylandırılıyor.

    tabiki dizi sektörünün içinde olmayan biri olarak dışarıdan görüşlerimi yazmak istedim fakat para hırsı olmadan sırf kalite yakalamak için ne zaman dizi çekilir bilemiyorum. hele ki şu yaz dizilerini gördükce ümidimi hepten yitiriyorum.

    umarım ülkemizden de dünya çapında (ortadoğu ülkelerinde izlenen şöhret dizilerini kastedmeden) diziler çekilir ve zevkle izleriz.
    ···
   tümünü göster