/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +7 -6
    bu toplum bu kadar yıldır,ya allah madem fakirlere yardım etmemizi istedi,et yerine çok daha işe yarayacak mallar, saklanabilecek daha kolay muhafaza edilebilecek yiyecekler, daha da önemlisi barınması için şeyler verebiliriz, neden illa çabucak bozulacak ve para-kg eğrisinin en verimsiz şeyi olan eti vermemiz, hatta vermeyi bırak gidip bir de bizzat kesmemiz gerektiği söylüyor ki.
    demedi lan.

    ama bunun tanrı tarafından değil de,o zaman yaşamız bir insan tarafından söylendiğini düşünürsek,o yıllarda en rahat lojistik olarak taşınacak,en hızlı hazırlanacak ve hayvan derisinden de yararlanabilecek en mantıklı şey hayvan kesmekti tabi,e peki neden herkes kesmek zorunda, çünkü buzdolabı yok ki,et saklamış olmak çok güç.

    e hadi siz de,allah bunu o zaman için söylemiş diyin,e o zaman kuran neden her alemlere her zaman ibret için gönderilmiş falan filan son dindir deniyor amk.

    yahu et yerine, saklanabilecek konserve binbir yiyecek, binbir soğuktan koruyan giyisi, çocuklara mama falan almak varken. kurbanın ne kadar saçma bir şey olduğunu düşünmüyor musunuz gerçekten.

    ya en basitinden bebekler mesela,bir fakirin bebeğine nasıl bir yardım olabilir kurban bayramı,bir bebek nasıl et tüketebilir,bu sadece yetişkin fakirlere yardım etmek değil midir

    olm az düşünün
    ···
   tümünü göster