/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +30 -19
    edit: bu arada beyler olayların %96 hazır nerdeyse hiç beklemeden okuyacaksınız

    2005 yılında usta birliğine yeni teslim olduğum zamanlar... siirt baykan'da dağ karakollarından biri...

    ilk günde çevre tanıtması, silah/mühimmat teslimi derken hemen aynı gün görev paylaşımı yaptırılmış, yeni gelen askerler ve 1-2 üst devreleri ile bir tim kurulmuştu. bu tim ikiye bölünüp yarısı karakol çevresi mevzilerinde günde üç kere ikişer saat nöbet tutacak, benim de içinde bulunduğum talihsiz diğer yarısı ise karakolu ve çevreyi yüksekten gören, diğer dağların bağlantı güzergahlarının üstünde olan bir tepede pusuya çıkacaktık. akşam saat 19:00'da yürüyüşe çıkılıp saat 20:00'de varılan mevzilerde, sabah 06:00'ya kadar nöbet!!!

    bu pusu denen meret lafın gelişi pusuydu. biri adını öyle koymuş, devreden devreye bu görevin adı pusu olmuştu... neticede hep aynı yere gidiliyor tepedeki sabit mevzilere yerleşiliyordu.
    toplam altı mevzinin isimleri de vardı; uçak savar, yarasa (termal kameranın olduğu mevzi), mg3, parti (rpg 7 mevzisi), hayvan (60'lık havan mevzisi) ve mezarlık!!!

    son bir bilgi olarak, mevziler öyle taştan tuğladan yapılmış, kapısı penceresi olan bir yapı değil; bölgenin eğimli yapısında faydalanılarak toprak kazılarak oluşturulmuş, birkaç kalasla desteklenmiş yığma odunlarla örtülmüş üstleri toprak ile kapatılmış çatılara sahip oyuklar. sadece bir veya iki cephesi açık, gözetlenmesi gereken yere bakıyorlar.

    bu talihsiz kardeşiniz bilin bakalım hangi mevziye düştü. bingo, mezarlık...
    ···
   tümünü göster