/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +16 -8
    şimdi size bi senaryo sunucam beyler,siz de bana bu senaryodaki şahsın özgür iradesi olup olmadığını söyleyeceksiniz.

    ahmet işten çıkar,eve yürür. maaşını o gün almıştır. akşam vakti bir ara sokakta bir adam elinde bıçakla bunu durdurur ve der.
    cebindeki bütün parayı bana ver, eğer şimdi tüm parayı bana verirsen bundan 20 yıl sonra bana verdiğin paranın 100 katını seni bulur ve sana geri veririm.
    ama eğer bana cebindeki bütün parayı vermezsen, kollarını bacaklarını bir bir keser,ve seni öyle yaşamaya mahkum ederim.

    evet beyler, açıkca ahmet iki karardan birini vermekte özgür istediğini verebilir.ama sizce bu özgür irade midir ? sizce ahmet belli bir karar vermeye zorlanmıyor mu bu senaryoda, sizce hırsız ona gerçekten bir seçme şansı bırakıyor mu ? aynı hikayeyi şöyle dinleyelim.

    insan olarak yaratıldık, tanrı bize
    eğer size dediğim her şeyi yaparsanız sizi cennetime alırım, istediğiniz her zevk her harikalık orda vardır, sonsuza kadar orda kalırsınız.ama yapmazsanız sizi sonsuz acı içinde yakarım, göz bebeklerinizi oyarım zütünüze kazık sokarım çocuğunuzun bacınızın ölümünü size izletirim.ama tabi karar sizin istediğinizi yapabilirsiniz xdd

    samimi cevap verin,bu özgür irade midir ?
    ···
   tümünü göster