/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3 -2
    Bak kardeşim senin saydığın herşey zaten var olan şeylerin bilim tarafından keşfedilmesi, yani farkına varılması. Bin yıl önce yaşayan bir düşünürün, bilim addıbının dünya düzdür, herşey bizim etrafımızda dönüyor demesi neden teknoloji geliştikce tersine döndü. Bunları iddia eden kişilerin elinde uzayı bu denli gözetleyebilecek imkanları varmıydı ? Uzayda nerede yaşam bulunmüş rüyada mı gördünüz ? Bilimin sadece var olanı keşfettiğini düşünemicek kadar beyninizi kullanamadığınızı düşünüyorum bir yerlerinizi kaşırken.

    Ateistlerın bir yaratan olmadığını iddia etmeleri ve buna gerekçe olarak gösterdikleri bilim ve bigbangi örnek verdim. Madem sizin dayanağınız zaten önceden var edilmiş maddenin çarpışmasıyla hayat buluyorsa bende size madde'nin nasıl var edildiğini soruyorum. Burada mevzu benim inancımı tartışmak değil, sizin inancınızın bu durumu nekadar ispat ettiğidir.

    Bilimin binlerce yıl sonra keşfettiklerini ve sizin dayanağınız olan bak sonradan ortaya çıktı aslında böyle olduğu evrenin vs. dediğiniz şeyleri Kuran binlerce yıl önce açıklamıştır.
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      Ben sana organizma var demedim dikkat edersen. Canlı bulundu dedim ki git araştır gayette canlı bakteriler var onu geçtim. Günes sistemindeki bir gezegenin uydusu tamamen buzla kalplı ve çok kısa zaman önce bu buzun altında çok büyük bir okyanus olduğun bulundu. Su demek hayat demek. Hepsinide geçiyorum ve senin anlayacağın bir dille şunu söylüyorum. Zaten her şey var olanı keşfetmekle alakalı. Big banginde nasıl olduğunu keşfedeceğiz. Dünyanın küre halinde olduğunu keşfettiğimiz gibi. Ve evrim tartışılamaz bir gerçek bir teori değil yer çekimi gibi bir kanun. Git aç kosmos izlede adam akıllı fikir edin bu konularla ilgili. Ağzı olan konuşuyor derler ya aynı öylesin şuan
      ···
    2. 2.
      +3 -1
      Ya bir de demissin kuranda diyorlardı. Bunu söylemek nasıl biliyor musun. Şimdi sınava girersin soruları yapamazsın cevapları görünce dersinki aaa biliyordum ama söylemedim. Bu da aynı bilim buluyor her haltı sonra diyorsunuz ki aaaa bu şurda yazıyor. Bilim açıklamadan bulsunlar hadi. Bilim söylemeden deselermiş o zaman dünya küre ya da uzayda bakteriler var deseymiş. Bilim bulduktan sonra bende biliyordum demenin hiç bir espirisi yok
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      Bana nerede canlı yaşam belirtisi veya su bulunduğuna dair buraya yazarsan herkes öğrenmiş olsun. Haber sitelerinde gezerken gözünüze çarpan saçma haberleri burada bilgi gibi paylaşıyorsunuz sanırım. 1 tane kaynak gösterin haydi.

      Ey cahil ! Bilim açıklamadan bulsunlar diyorsun, bilim söylemeden söylesinler diyorsun, bilim bulduktan sonra söylediler diyorsun. Kuran bunu 1500 sene önce söyledi, kaç defa kuranı açıp okudunda bilim bulduktan sonra söyledi diyorsun. Gerçekten hayret edici bir cevap.
      ···
    4. 4.
      0
      kardeş anlamıyorsun herhalde. Bak sana diyorum ki her şey kuranda yazılanı yorumlama meselesi. Açıklama yapılıyor işte yerin bilmem kaç katman altında mağma bulundu volkanların kaynağı oradır. Sonra çıkıp diyorlarki bakın. kuranda yazıyordu yer 7 katmandır. adamlar hemen diyor bakın kuranda yazıyordu yerin 7 katman olduğu onu taaaa 1500 sene önceden söylemiş. Benim dediğim bilim açıklamadan desinler. Hadi bulsunlar kansere çare bulsunlar. Şimdi kansere çare bulunur din adamları derki bilmem kaçıncı ayette yazıyordu işte. Öyle konuşmayı bende bilirim koçum.
      Bu arada internete yazın su ayısı diye çıkar tüm bilgiler. Sen yapmazsın onuda ben söyliyeyim. Su ayıları bütün extreme koşullara dayanıklıdır. Yüksek radrasyona aşırı sıcağa ve soğuga nemli ve kuru ortamlara. Onun bu özelliğidi uzayda rahatça barınabilmesini sağlamaktadır. Ve uzayda su ayılarına çokça rastlanmıştır. Yalnız su ayısı diyince hemen kocaman ayı sanma bu mikroskobik bir canlı. Ama sonuçta canlı. Bundan milyonlarca yıl önce marsta su olduğuda kanıtlandı bu arada sen tv de evlendirme programı izlerken. Bak aç biraz cosmos izle ciddi ciddi söylüyorum. işkembeden sallamak çok kolay onu bir izle zatenn 13-14 bölüm olması lazım. Hem biraz bilgin olur hemde ne kadar saçma konuştuğunu kendi kendine öğrenirsin böyle ortalık yerde rezil olmazsın
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster