/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    peki ya çocuk ders çalışmak istemiyorsa ?
    çocuk sanatçı olmak istiyor resim yapmak istiyorsa, çocuk babasının söylediği derslere değil de resim çizerek kendini geliştirmek istiyorsa.
    bir insan allahı inanmayıp söylediğin tüm iyilikleri yapmasına rağmen yinede cehennemde sonsuz derecede azap çekecek değil mi ? e peki nerde özgür irade, hani ben seçebilirdim. düpe düz sonuçlarla korkutularak ne yapmam gerektiği bana zorla zerk ediliyor.
    ···
    1. 1.
      0
      bikere zaten resim yapmak içinde çalışman lazım. çalışmanı da baban sever merak etme.

      Ya bir düşünün be sen kulum olsun diye yaratıyorsun. cennetine koyuyorsun yasağını çiğniyor. Sonsuz merhametinle hatasını telafi etmesi için 2nci bir şans veriyorsun .Müthiş bir şekilde bir kainattan yararlanma fırsatı veriyorsun. Doğru yola sevk etmek için peygamberi, kitap mucize gönderiyorsun. Milimin milyonda biri bile oynasa bozulcak düzeni ayakta tutuyorsun. Tekrar hatasını düzeltsinde cennetime koyayım diye yaptığı günaha 1 ettiği sevaba güzel işede 10 100 yeri geldiğinde 1000 kat sevap veriyorsun.O da yetmedi oruc tutullcağı zaman namaz kılıcağı zaman ki sevapların coğunu saklı tutuyorsun cennetine sokmak için. Yetime bak, sana zararlı olan içkiyi içme, karşı cinsin varken kötü bir tercihe düşme, dünayada kimsenin kazanmadığı kumarı oynama, başakasının malını gabedme, zulmetme,hayvanlar benim sesiz kulum onlara iyi davran, günde 5 kez yıkan,en az her cuma kardeşlerinle buluş, komşuna sanki akrabanmış gibi sahip çık. oruç tuturak açın halsizin halini anla onlara dah içten yardım et,kurbanını benim rızam için kes fakirlere dağıt kendin ye.yoldaki bir rahatsızlık veren taşı bile kaldırsan sana cennet için bir vesile görürüm(SAYMAKLA BiTiREMEYECEĞiM KUSURA BAKMAYIN.) diyor sende ben seni tanımıyorum sen bana 24 saat verdin ama ben sana namaz kılıp 1 saatimi bile vermiyorum diyorsun sonra ben çok iyiyim sen beni cehennem koyman doğru olmaz diyorsun.

      hala özgürsün farkındamsın ? seç yada seçme şuan karışsan varmı sanki ygs lys gibi düşün sınav anında kimse sana karışmaz. Secimini yaparsın sonucunda ya iyi puan çıkarmıssındır,iyi bir üniversite. yada kötüdür, kötü bir üniversite. bunun içinde imanda var imanınla dünya imtihanı kazırnsın ve 2.şansını iyi değerlendirisin.

      EĞER AHiRET OLMASAYDI iNSANLAR SONUNU DÜŞÜNMESEYDi, EMiN OL DÜNYA HIRSIYLA ZEVKiYLE NEFSiYLE YANIP TUTUŞANLAR SENi RAHAT KOYMAZLARDI.O YÜZDEN NASIL SUÇLULAR iÇiN YAŞAŞIN HAPiSHANEYSE,

      ZALiMLER iÇiN YAŞAŞIN CEHENNEM(senin arabanı çalan adamın cezasını çekmesini istersin herhalde yoksa nolcak devam etsin çalmaya mı dersin ?)
      ···
   tümünü göster