/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +30
    Sonunda böyle düsünen birini bulsum adamasın.
    ···
    1. 1.
      +10 -8
      panpa bazı şeyler vardır değişmez anladın mı arapça ezan sesinin muhteşemliğiyle binlerce insan müslüman olmuştur. burada hepinizden daha fazla türkçü olduğuma bahse girerim ama bazı şeyler değişmez.
      not: o zaman yabancı şarkılarıda türkçeye çevirip dinleyin amünüyüm
      ···
    2. 2.
      +4 -2
      Neden böyle biseyi sorguluyorsunuz anlamış değilim. Ezan arapça okunur bitmistir. Ezan namaza çağırır isteyen gider namazını kılar isten kılmaz..Din özgürlüğü diye bisey var her dininde bir dili vardir.. Bizim dinimizin ise arapca, bunu değiştirmek dine saygısızlıktır. Aksini idda eden gerizekalidir.. şöyle düşünün biri cikiopdeseki mk istiklal marşıni ingilizce okuyalim bunu hanginiz kabul eder ??
      ···
    3. 3.
      0
      adamasın ımm
      ···
    4. 4.
      0
      Bak kardeşim yanlış düşünüyorsun dinin dili olmaz tabiki de ezan arapça okunmalı (çünkü ahenk ve dilden dile aktarmaya yaşanılacak problemler çok ufaktan olsa sorun çıkarır)ancak şu varki asıl olan anlamdır mesela adam kuran okuyor arapça ama anlamıyor bunun hiçbir yararı olmaz ne sevaptır ne günahtır yani ne yaparsın arapçasınıda okursun ama aynı zamanda daha fazla olarak meal ve tefsir okumalısın sadece arapça okuyarak anlamaya çalışmayarak ancak kendini kandırırsın söyleyeyim yani arapça bilmiyorsan çok ufak sorunlar dışında sorun olmaz meselenin özü budur
      ···
    5. 5.
      -1
      arapları sevin çünkü ben arabım,KUR'AN arapçadır ve cennette arapça konuşulacak-hadis-i şerif
      müslümansan ve hadislere gerçek manada imanın varsa ezan'ın neden arapça okunması gerektiğini anlarsınız...
      ···
    6. 6.
      +2
      Ya arkadaşlar burda gelip biri arapça ananıza sövse ayet sanarsınız. Hayatınızda Arapça öğrenmeye niyetiniz bile olmamıştır, Arapça kutsal diyorsunuz. Önemli olan Allah'ın gönderdiği ayetlerin surelerin kitabın kutsal olması ve bunun hangi dilde okunacağının bi önemi olmamalı, ki Türkçe Kuran okuyunca, ezan okununca tek fark bunları anlayabilmemiz olacak. Size batan ne ki?
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster