/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +36 -18
    Not: Fotoğraf ygs lys ile bir alakası yoktur, ilgi çeksin diye koydum.s

    Evet beyler zaten yakında zamanda 50 tane bu şekil başlık açıldı, ben onlardan biraz farklı taktikleri yazıyorum.

    1-Şimdi önünüzde uzun bir zaman var, Tarih, Edebiyatın yazarlarını ezberleme gibi. hemen ezber gerektiren derslere şimdiden girişmeyin sadece dersteki notlarınızı eve gidince 10 dakika tekrar okusanız yeter. ilk aylar matematik, coğrafya ölcek hesaplaması, meridyenler dünyanın hareketi gibi konuları iyi öğrenin

    2- Hemen gidipte 50 tane soru bankası vs almayın, Gözünüzde büyütür hiç çözemezsiniz bu sefer, sakin sakin alın test kitaplarını.

    3- Kitap okuyun. Sınavda süre lazım olacak size o yüzden okumanızı geliştirmeniz lazım, illaki derslerle ilgili olmasına gerek yok, isterseniz çizgi roman okuyun farketmez yeter ki okuyun. Ayrıca eşit ağırlık veya sözel okuyacak arkadaşlar mutlaka paragraf soru bankası edinsin bir tane.

    4- Ygs yi çok kafaya takmayın, sizin için asıl önemli olan Lys. Ygs daha çok yoruma, lys bilgiye dayalıdır bunu unutmayın.

    5- Mümkünse sözelci olmayın sözelciyseniz yol yakınken dönün, çünkü sözelin durumu içler acısı, he kendime güveniyom 470 lerde bir şey alırım gider boğaziçinde okurum diyorsanız o başka.

    6- Lyslerin en az 4 tanesine girin, en az 2 sine girmeniz size yetecek ama 4 tanesine girersiniz önünüzde daha fazla seçenek olacak o yüzden kesinlikle girin. 30 tl lys başı bi ücret vardı geçen sene paradan kaçıcam diye girmemezlik etmeyin. Mesela sayısalcısınız , eşit ağırlıktan da lys ye girseniz hiç bir şey kaybetmezsiniz.

    Edit:

    7- Kesinlikle polislik , askerlik gibi meslekleri hedef olarak 1.sıraya yerleştirmeyin, çok kolay ve taktan sebeplerle mülakattan eleniyorsunuz o yüzden hedefinizi yüksek tutun olmazsa , polisliği askerliği düşünürsünüz

    Sorular varsa alayım.
    ···
   tümünü göster