/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +133 -7
    hayatimi alt ust eden huur cocugu bakkali anlatacam beyler...

    hala koyumuzde yasadigimiz yillar henuz sehre goc etmedik. sadece bir bakkal ve herkes birbirini taniyor. ben daha kucugum ilkokula gidiyorum. Annem bigun bakkala gonderdi beni git karbonat al gel diye. anlamadim ne istedigini bakkala soyle o verir dedi. neyse gidiyorum yavastan cocuk akli iste sag sola takila takila. koy yerlerinde su birikintileri olur akar gider ole mirik derler. onun icine dustum amk agzimi ayiracam diye... ustum basim tak pusur oldu. zaten birazda esmerim iyice kirlendim. eve doneyim dedim kapiya kadar gittim. lan nasil korktum bakkala gitmedim annem agzima sicacak diye geri dondum bakkala. aksilik iste hava bozuktu zaten, yagmus basladi. birde islandim amk. bakkala zor attim kendimi...

    bakkalla goz goze geldik. ne alacagimi unuttum amk. bakkal soruyor hala bakiyorum amk. inyik ginyikk sacmaladim. oglum manyak misin ne istiyorsun diyor mal mal bakiyorum. zaten ustum basim pislik icinde bakkal durmadan soruyor ne istiyorsun diye.. gerildim amk.. kactim bakkaldan kosuyorum. lan baktim arkamdan geliyor muallak, bisi aldim sanmis. yakaladi dovdu beni. en sonunda anlattim derdimi annem bisi istiyordu adini unuttum dedim onu sormaya gidiyordum dedim. neyse tamam ogren gel dedi. biraz uzaklasinca aklima geldi bakkala gittim karabulut istiyo annem dedim.. bakkal iyice affalladi. karabulut ne diyor bilmiyorum karabulut iste diyorum. bakkala soyle o bilir dedi annem diyorum. bakkal mal mal yuzume bakiyor.

    kirlenmisim, islanmisim, dayak yemisim... ufak cocugum amk. aglamaya basladim... bakkal sasirdi dur sizin evi arayalim dedi. ev numarasini soyle dedi.. aklima gelmiyor. dunyam donmus amk ev numarasi soruyor amk bakkali... neyse dur dedi amcangilin numarasi olacakti defterde dedi onlardan ogreniriz. aradi amk amcamlari. bizim evin numarasini istedi. yengem cikmis telefona, annemle hic gecinemezler. o da sormus ne icin lazimdi falan. bakkalda beni anlatiyor amk amcik agizlisi birde siritiyor.. dusmus cocuk, pislik icinde agliyor, bisi istemis annesi unutmus onu ogrenecem diye. kisa kesiyorum en sonunda ogrendi bakkal karbonat mi istiyordun... aldim karbonati eve dondum, annem ustumu basimi gordu birde ondan dayak yedim. yikadi beni kafama sabunla vura vura. yengen olacak huur annemi aramis bakkal beni aradi falan diye dalga gecmis telefondan sanirim onun hincini da bende cikardi.

    o gece yataga isemisim amk sabah yine dayak yedim annemden. olaylar bunlarla da kalmadi tabi. lan koyde herkesin dilindeyim. karabulut naber, karabulut asagi karabulut yukari... lakabim karabulut kaldi. anasini gibtigim bakkal herkese anlatmis. lan zaten pisirik biriydim iyiyce icime kapandim. bir ara kendi adimi bile unutuyordum. kimlik bunalimina girdim.

    toparliyorum; gel zaman git zaman karabulut kaldik, yas biraz ilerleyince karabulut diyenlerle tartismaya basladim kendi adimi kullandirmak istiyorum. millette unutmaya baslamisti olayi artik. ismimle hitap ediyorlar. karabulut diyenlerle tartisiyorum. bu bakkal olacak huur cocugunun sehirdeki akrabalari gelmis, sehirli picler onlarda ogrenmis. karabulut nbr dediler iki sari pic.

    hani su 300 spartalida bi sahne var. kral saldirmadan once bir havayi kokluyor, yerden toprak aliyor yavas cekim ruzgar vs. uzaklara bakiyor. aynen ole bir sahne oldu. yerden aldim tasi firlattim. tas cocugun kafaya gelmeden kostum tekme tokat ama nasil vuruyorum. bir ona bir digerine. elime bir odun gecti olduresiye vurdum ikisinede. agzi burnu kan oldu cocuklarin. zor ayirdilar bizi cocuklardan kucuk olani bayilmis. kafasi kaniyor. karisti anasini gibeyim koy. herkes akraba zaten birden olay buyudu. jandarma bolgesi zaten aramis biri askerler geldi.

    kotu bir cocukluk gecirdim beyler. taraflar baristi ama kimse kimsenin yuzune bakmaz oldu koyde. bizde 1 yil olmadan tasindik sehre. kimse lakabimi ogrenemedi bir daha kimse bana karabulut demedi... dedikoducu bakkal yuzunden hayatimin en kotu yillarini gecirmistim. icine kapanikliligim devam etti lisede ergenlikle beraber duzeldim biraz. is guc sahibi olduk simdi.

    hayatimda tek bir sorun var... bu anasini gibtigimin karbonati ne ise yariyr hala cozemedim.
    ···
   tümünü göster